Fortsatt planer på att lotta ut MFF-biljetter: “Samma principer”

Det har nu öppnats upp för att det ska kunna släppas in 300 personer på idrottsevenemang.
Malmö FF kommer att använda sig av den möjligheten.

Annons

Beskedet kom på torsdagen.
– Det är otroligt bra att vi till slut får förtroendet att visa att vi kan hantera matcher enligt regelverket som finns, att vi kan ta det ansvaret, säger VD Niclas Carlnén till Fotboll Skåne.
– Jag är lite överraskad att det kommer nu, men min förhoppning var att det skulle komma mycket tidigare. Att det skulle ha kommit i augusti och börjat gälla från första september. Jag tycker att man borde kunnat ta det här beslutet mycket tidigare än vad man gör nu, men man kan vända på det. Man kan se det som att idrotten, kulturen, och alla andra kan ta ansvaret och får möjligheten. Vi har gjort en plan för att hantera 5500, så vi kommer kunna hantera 300. Vi vill vara med på resan att öka antalet, men såklart beroende på smittspridningen.

För knappt en månad sedan fanns det förhoppningar om att det skulle börja släppas in 500 personer. Då gick MFF ut med att de skulle lotta ut matchbiljetterna, och de ska nu lottas ut även när det är 300.
– Vi har exakt samma principer nu. Vi hade en fördelning mellan partners, årskort och så vidare, och vilka utrymmen vi ska använda, och det ska vi göra på samma sätt som när det var 500. Vi använde 500 som siffra då för att det var den som hade kommunicerats.

Foto: Bildbyrån

Annons