Förlorade med 0-24 – gav rosenbuske till motståndarna

Malmö FF med förkrossande siffror i Division 4.
Innan matchen fick man en present – av laget som man senare körde över.

24-0 i årets första match på Malmö Stadion, och segertåget fortsätter för MFF i Division 4. Tisdagens motstånd Backarnas FF blev ingen större utmaning, men matchen var speciall av flera anledningar.

I bortalaget finns flera MFF-supportrar med nära kopplingar till Malmö FF, och inför matchen skickade man också en fin hälsning till sina motståndare. Då fick Cornelia Lindgren, lagkapten i Malmö FF, ta emot en rosenbuske som är tänkt att växa i takt med MFF:s framgångar.
– Hon utbytte vimpel med deras kapten och fick den då, sen stod den i avbytarbåset under matchen, berättar Emma Svensson, MFF-målvakten som inte spelade just den här matchen.
– Just nu tror jag att den står kvar på Stadion, men sen när våren kommer så har den förhoppningsvis växt ur sin kruka och då får vi väl gräva ner den någonstans där den kan få växa till sig rejält.

”Från grunden ska det gro för att sedan blomma som bäst. När denna rosenbuske når sin mest praktfulla blomning är ni svenska mästare och ute i Europa” hälsade Backarnas FF.

Emma Svensson medger att matchen i sig var speciell, eftersom det finns flera MFF-supportrar i motståndarlaget som stöttat MFF:s nya damlag från start.
– Det kändes på förhand som en av dem matcherna vi verkligen sett fram emot att spela, och att det brukar bli fest på planen när Backarna spelar.
– Sedan har (Backarnas spelare) Emma Watson hängt med oss på ett par matcher för att fota och då har det byggts upp en del snack och förväntningar, så det var helt klart speciellt på sitt sätt.

Foto: Bildbyrån / Emma Svensson