Femte raka segern för MFF och femte raka målet för Nanasi

Hemma på Hybriden vann MFF med 2-1 mot Östers IF i U21-Allsvenskan. Det var den femte raka segern i serien och i och med att Sebastian Nanasi gjorde båda målen har han nu gjort de fem senaste målen i U21.

Annons

Först segermålet mot Landskrona BoIS i 1-0-vinsten.
Sedan båda målen när Mjällby AIF fick stryk med 2-0.
Och nu alltså både 1-0 och 2-1 när Öster fick ge sig med 2-1.
Det blev en ny tät match.
– Som jag sagt innan är det precis de här matcherna vi vill ha, jämna, tuffa och utvecklande. Inte minst för våra unga spelare, konstaterade MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson och sken ikapp med vårsolen som badade gräset i alla de 90 minuterna.

Eller betydligt mer än 90 minuter för en bit in på den andra halvleken skadade sig den ena assisterande domaren och fick behandling under lång tid. Till slut kunde han resa sig, men han var totalt orörlig och fick i över en halvtimme stå fast i en position mitt på mitten av planhalvan och sköta vinkandet därifrån. Någon fjärdedomare som kan hoppa in finns inte i U21-serierna. Huvuddomaren Ivan Prgomet gjorde dock ett bra jobb genom att ta över de flesta av den skadade assisterande domarens uppgifter. Matchbilden påverkades inte.

Sebastian Nanasis 1-0 kom i den första halvleken och var en retur som han snabbt uppfattade och fick in via Östermålvakten Victor Stulic. Öster kvitterade sedan i slutet av den första halvleken.
– Den andra halvleken spelade vi mycket bättre. Före pausen spelade vi bollen för mycket bakåt och i sidled och blev inte farliga, påpekade Jon Dahl Tomasson.
Sista 45 blev det mer framåtpass, mer djupledslöpningar och bättre fart. Men utdelningen kom först på straff. Sebastian Nanasi ryckte loss och var på väg mot ett rent friläge mot målvakten, men drogs ner. Straffen var solklar och Sebastian Nanasi klev själv fram och slog in den kallt och behärskat – och snyggt.
Frågan var om han bara tog straffen på eget initiativ eller om det var bestämt.
– Det var bestämt, sa Jon Dahl Tomasson.

Veljko Birmancevic spelade den första halvleken på vänsterkanten och byttes sedan ut mot förre Österspelaren Mubaarak Nuh. Efter ett tag bytte MFF även ut Erdal Rakip. Då kom Melker Widell in.
– Veljko har matchats lugnt med tanke på skadan och hur vi tränat och det här var ett led i det. Förra matchen fick Isak Bjerkebo chansen att spela och nu var det Melker. Kul att kunna ge så unga spelare den möjligheten, betonade Jon Dahl Tomasson och fortsatte.
– Men precis som tidigare måste även en veteran som Lasse Nielsen uppmärksammas. Han gör det verkligt bra.

Markus Björkqvist har gjort ett par riktigt starka insatser tidigare, men hade det lite svårare den här gången. Då klev istället Aleksander Nilsson fram mer och Noah Eile blir allt mer bekväm som vänsterback. Plus också till målvakten Mathias Nilssons sätt att med nästan nonstop-snack styra backlinjen.

Foto: Bildbyrån