Fem frågor till MFF Support inför den allsvenska starten

På fredag kan det komma ett slutgiltigt besked om Allsvenskan som planerat kan starta den 14 juni. I så fall utan publik och med omfattande restriktioner.
Fotboll Skåne ställde fem frågor till MFF Supports ordförande Arvid Laban Falk för att få reda på lite mer hur MFF Support tänker och tycker inför den eventuella starten.

1) Känns det som det blir start den 14 juni?
– Ja. Givetvis är det upp till Folkhälsomyndigheten, men ju fler möten vi haft med MFF och ju närmare vi kommer tidpunkten desto mer troligt har det känts att det verkligen blir av.

2) Det blir i så fall utan publik. Hur ställer sig MFF Support till det?
– Egentligen har vi bara en ståndpunkt: fotboll ska spelas med publik. Punkt! Sedan har vi full förståelse för de ekonomiska aspekterna. TV-bolagen och spelbolagen ligger på hårt och avtalen innebär mycket pengar med väldigt stor betydelse för klubbarna. Fotbollen blöder. Vi ska även vara ödmjuka och inse att för MFF:s del är det lite som med Bamse, är man stor måste man också vara snäll. Vi kan tycka att MFF har resurser att vänta längre än andra, men om igångsättningen utan publik är ett sätt att rädda andra som har det sämre så…

3) Kan det i något läge vara okej att inte slutföra Svenska cupen?
– Nej. Cupen ska spelas och förhoppningsvis vinnas. När och hur är en annan sak, men det är en turnering och en titel som det finns ett stort symboliskt värde i att slutföra. Sedan kan man ju skämta om att det kanske är det här som krävs för att MFF äntligen ska vinna cupen igen? Att året då finalen avgörs på en grusplan i Värnamo dit ingen får komma är året MFF vinner.

4) Känns det lika troligt att kvalet till de europeiska cuperna kan genomföras som de inhemska turneringarna?
– Nej, där är jag mer pessimistisk. Ärligt talat har jag svårt att se en nära framtid där alla länderna i Europa befinner sig på någorlunda lika nivå i smittspridningen, och åtgärderna man beslutar om, så att man kan resa och genomföra något som liknar en normal Europa-höst. Det kommer att ta längre tid. Om inget snabbt händer som ändrar allt.

5) Hur ska man göra med årskorten när det blir matcher utan publik?
– MFF Supports principiella inställning är att det ska gå att få pengarna tillbaka. Våra medlemmar kommer från många olika förhållanden. För några kan det vara helt okej att efterskänka och stötta, för andra betyder varje krona mycket och då ska möjligheten finnas. Det var ju också vad Konsumentverket nyligen gick ut och rekommenderade. Jag tror att MFF förstår det här.

Foto: Bildbyrån


Annons