Felix Beijmo har redan följt MFF:s fysprogram i ett par veckor

Direkt efter MFF:s match mot Örebro SK gick klubben officiellt ut med att Felix Beijmo var klar. Men den 22-årige backen hade då redan följt fystränaren Ben Rosens träningsupplägg i ett par veckor.

Annons

– Jag har haft kontakt med Ben sedan några veckor tillbaka. Allting löste sig ju inte på en dag i och med att det var ett köp och allting så det tog ett tag att förhandla fram och tillbaka. Därför har jag haft kontakten med Ben och jobbat enligt hans och MFF:s försäsongsprogram, både med distans och kondition samt tempo och sprint. På det sättet har Ben väldigt bra koll på mig, berättar Felix Beijmo för Fotboll Skåne.
– Det är lite speciellt att komma direkt från en semester in i en säsong, men det var också därför det kändes skönt att kunna skriva ett längre kontrakt på tre och ett halvt år. Då vet alla att vi ska bygga upp enligt bästa möjliga förmåga i lugn och ro.
Vad har Ben sagt? Hur lång tid tar det innan du är uppe i normal standard?
– Det får du fråga Ben och tränaren om. Men han var i alla fall nöjd med mina resultat idag på fystesten. Som det verkade var jag inte alltför långt efter resten av killarna.
Vad tycker du själv. Kan du spela direkt?
– Man tackar ju aldrig nej till att spela fotboll. Men man måste vara lite rimlig och logisk också. Jag har inte tränat med ett lag på ett tag nu. Då behövs det nog en vecka eller så innan jag kan vara aktuell för att spela. Allt sådant är dock helt upp till tränarna. När de vill ha mig är jag redo.
27 augusti är första Europamatchen. Låter det som ett rimligt datum?
– Ja, det kan man säga. Men än en gång, det är upp till tränarna.

Förra gången Felix Beijmo var i MFF var med Uwe Rösler, trebackslinje och som lånespelare. Nu kommer han tillbaka som MFF:s spelare fullt ut, med Jon Dahl Tomasson som huvudtränare och en fyrbackslinje. Att 2020 års sätt att spela passar honom bättre gör han ingen hemlighet av.
– Det är något som varit med och  legat till grund för mitt beslut. Givetvis har jag kollat på Malmö FF den senaste tiden, sett förändringen och diskuterat spelsättet och taktiken. Jag skulle säga att det är till min fördel om man jämför med förra hösten. Jag är van vid att spela i en fyrback som det görs nu, från landslaget, U21-landslaget, min tid i Djurgården och i Tyskland. Det är en formation som passar mig bättre.
– Det jag gillar mer med fyrback är att man får komma bakifrån och bygga upp farten och ha spelet framför sig. Ibland som wingback ska du ligga lite högre upp, blir felvänd i det offensiva spelet och markerad av en ytterback i det andra laget. Det är klart att det är något jag kan hantera, men det är inte min främsta styrka utan jag gillar mer att kunna komma rättvänd bakifrån med fart när vi anfaller.
Så den stora skillnaden där är utgångspositionen?
– Precis! Sedan finns det skillnader i defensiven också.

Hur stor nytta har du av den förra perioden i MFF?

– Väldigt stor. Det är samma träningslokaler, samma arena och i många fall är det samma folk. När jag kom in här i morse kändes det som jag bara varit borta en liten stund. Det var glada återseenden och det känns verkligen som jag har stor nytta av det. Jag känner många av spelarna på planen och kommer in ett omklädningsrum jag kan känna mig trygg i. Jag kan snacka med alla, spela musik och allt som hör till. Det gör att man kan prestera mer direkt.

Första dagen blev det dock bara fystester med Ben Rosen. Den första riktiga träningsdagen blir på lördag.

Foto: Bildbyrån

Annons