Ett mål och en assist av Amin Sarr i segern mot Elfsborg

Amin Sarr var i hög grad inblandad i båda målen när MFF besegrade Elfsborg med 2-0.
1-0 gjorde han själv sedan han snyggt skaffat sig en fri yta och krutat in bollen med vänsterfoten. Vid 2-0 sprang han loss på högerkanten och satte inlägget på ytan där en medspelare ska dyka upp. Det gjorde Antonio Colak och kunde placera in bollen.

Annons

– Det var skönt att få göra ett mål och en assist och skapa lite till. Men jag spelar med bra spelare som det är lätt att kombinera med och jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi kämpade in i slutet i värmen och hade rätt inställning, tyckte Amin Sarr.
Han hoppades också att insatsen stärkte hans position i konkurrensen om speltid.
– Gör man en bra match och mål stärker man ju alltid sina aktier, så det kändes skönt.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson var också nöjd med Amin Sarrs insats.
– Vi vet att han har en stor potential i sig och idag gjorde han det bra vid båda målen. Farten han har är en riktig spetskompetens, men det gäller att utnyttja den rätt. Att gå i djupet med fart ger mer.
– Stort beröm till alla mina spelare och även Elfsborgs. Jag sitter och svettas här i värmen och jag har inte rört mig.
Och även om han ville tona ner betydelsen av att hålla nollan märktes det att det var skönt och få en match där MFF faktiskt gjorde det.
– Jag har inte gått upp i det lika mycket som ni utan har satt mer fokus på att vi själva skapat så många chanser. Tittar man på statistiken över hur få chanser lagen har släppt till så ligger vi dessutom nog trea-fyra på den listan så motståndarna har varit väldigt effektiva mot oss. Det har våra motståndare varit bra på, att göra mål på få chanser.

På söndagen spelar MFF U21-match borta mot IFK Värnamo. Då är planen att alla som satt på bänken idag ska spela från start. Därför gjorde MFF få och sena byten mot Elfsborg. Det var bara Markus Björkqvist och Bonke Innocent som kom in mot slutet.
– Vi kunde kanske bytt mer idag med tanke på värmen, men vi ska kunna ge fler 90 minuter imorgon, förklarade Jon Dahl Tomasson och betonade hur mycket han älskade att ha publiken på plats igen.
– Det var härligt att höra dem. Hoppas att vi snart kan ha många fler!

Foto: Bildbyrån