Emil Lindman gjorde ett starkt inhopp i MFF:s cupseger

MFF passade på att ge ett par unga spelare chansen i cupsegern mot Onsala BK. En av dem var 19-årige högerbacken Emil Lindman som fick spela hela den andra halvleken – och gjorde det bra.
– Jag tycker att jag vågade visa mitt eget spel och är nöjd med matchen, konstaterade han efter 5-1-vinsten.

Annons

– Det tog inte så lång tid att komma in i det. Framförallt är det fysiken och snabbheten som är skillnaden mellan det här och P19. Nu är det bara att fortsätta att jobba och hoppas på det bästa.
Hur mycket betydde det att du fick spela på din normala position?
– Det var skönt att få chansen att visa sig där man brukar spela.
Var det klart redan före matchen att du skulle få komma in efter pausen?
– Det vet jag inte.
Har du fått någon feedback av Jon Dahl Tomasson på insatsen?
– Inte än, men det känns som han tycker att jag gjorde det bra. Vi hade gått igenom innan vad vi skulle göra och det var det vanliga, att våga mycket och spela vårt eget spel.
Tror du att du kommer att få en redovisningsuppgift efter matchen, som ni unga brukar få?
– Det vet jag inte än. Men det är bra och lärorikt.
Berätta lite om dig själv.
– Jag har spelat fotboll sedan jag var tre-fyra år gammal och jag kommer från en liten by utanför Landskrona som heter Häljarp. Det var där jag först började spela fotboll och sedan blev det Landskrona BoIS och efter det kom jag hit till MFF för fyra år sedan. Jag var med på några turneringar en sommar och då fick jag en plats på akademin.

Tidigare har Emil Lindman fått speltid i ett par träningsmatcher. Det här var dock den första tävlingsmatchen och dessutom inne på Eleda Stadion.
Normalt spelar han i P19 och tack vare A-lagets Champions League-avancemang även i UEFA Youth League. Där har han redan visat upp sig. När MFF spelade oavgjort i inledningsmatchen mot Juventus på Malmö IP var det Emil som kvitterade till slutresultatet 2-2.

Då spelade även de övriga från P19-truppen som fick vara med i MFF:s match mot Onsala BK. Hugo Bolin byttes in i den 70:e minuten och Samuel Burakowsky i den 83:e. Melker Widell – som var lagkapten mot Juventus – fick nöja sig med att sitta på bänken.

Foto: Bildbyrån