Emelie Erlandsson gjorde sju mål när MFF vann med 24-0

Efter kvällens 24-0-seger mot Backarnas FF har MFF 15 poäng och målskillnaden 78-0 efter fem omgångar.
Men man leder fortfarande inte serien!
– Nej, Lindeborg har en match mer och en poäng mer. Men det hoppas vi ju kunna rätta till, sa MFF-tränaren Fredrik Jahnfors efter den historiska första A-lagsseriematchen på Malmö Stadion sedan 2008.

En spelare som verkligen tog chansen att sätta sitt avtryck på matchen var spelande assisterande tränaren Emelie Erlandsson. Hon gjorde sju av de elva målen den första halvleken. Sedan byttes hon ut.
– Inga träd ska växa upp i himlen, konstaterade Fredrik Jahnfors med ett stort leende.

– Sju mål får vi nog gå tillbaka till flicklagsåren i Malmö Södra DFF ute på Nydala om vi ska hitta något liknande. Men jag kommer inte ihåg att jag gjorde det ens då, sa Emelie Erlandsson och tyckte att det varken var märkligt eller surt att hon inte fick fortsätta målkavalkaden.
– Vi ska ju gå runt i laget.
Sju kunde dock blivit åtta. Emelie gjorde faktiskt ytterligare ett mål, på straff. Men det dömde domaren Anton Bäckström från Bunkeflostrand bort för att en spelare sprungit in för tidigt i straffområdet. Där blev det fel. Straffen skulle gått om.
– Jag tog fel beslut. Bara att erkänna, sa Bäckström, som i övrigt var 100-procentig bortsett från att ett av de 24 målen nog var offside.
– Jag visste faktiskt inte heller att straffen borde gått om, konstaterade Emelie Erlandsson.
Egentligen var det inte meningen att hon skulle spelat. Efter en korsbandsskada i LB07 hade hon lagt spelet på hyllan och värvades till MFF enbart som ledare.
Men hon insåg snabbt att det kunde bli spel också.
– Jag har verkligen haft min beskärda del av knäskador, men peppar, peppar, ta i trä och allt det där så känns det bara bra nu.

0-24 var för övrigt inte den största förlusten för Backarnas FF!
– Vi förlorade med 25-0 mot GIF Nike förra säsongen, mindes Emma Watson i Backarnas FF och berättade att hela laget laddat för just den här matchen under lång tid och att målsättningen man satt upp uppfylldes.
– Mindre än 30 måls förlust sa vi och det gick ju vägen. Det var stort att få spela här inne på Malmö stadion och att få gå in till hymnen.

Två av MFF-målen räknades som självmål. De övriga gjordes av Emelie Erlandsson 7, Saga Fredriksson 4, Melina Skarström 3, Elin Björklund 2, Andrea Sjögren 2, Beatrice Andersson 2, Madeleine Hejde, Stina Stadig och Elvira Ramel.

Saga Fredriksson belönades för övrigt med en egen sång när den lilla, men röststarka klacken tog upp “det är en saga i sig att vi funnit varann” från Lisa Ekdahl-låten Vem vet. Därmed fick den tjat-låten också en vettig användning…

I och med att det blev 24-0 slog MFF IFK Göteborgs notering på 23-0 mot Jonsereds IF från augusti. Division 4-serien i Göteborg är dock fortfarande helt öppen i toppen. I omgången innan 23-0-segern förlorade IFK Göteborg med 2-3 mot Lerum, som i sin tur har förlorat två andra matcher. Det enda laget utan poängförlust är Örgryte IS som spelat färre matcher än alla de övriga lagen.

Foto: Bildbyrån

Annons