Elva MFF–spelare hela tiden mot Varberg – resten matchas mot P19

I morgon spelar MFF träningsmatch mot Varbergs BoIS.
Då ska de elva som startar helst spela 90 minuter.
Resten av A–truppspelarna ska först träna och sedan spela 3 x 15 minuter mot klubbens P19–lag.

Annons

– Jag vill ge spelarna mot Varberg en full match. På bänken kommer det bara att sitta unga spelare som ska kunna hoppa in om det händer något som tvingar fram ett byte, säger MFF–tränaren Jon Dahl Tomasson till Fotboll Skåne.

Matchen startar klockan 13.30 på Malmö IP. Innan dess ska alla de övriga spelarna i truppen få en genomkörare.

– De ska träna hårt och sedan spelar vi en match 3 x 15 minuter mot vårt P19. Det upplägget gör vi för att få upp tempot och vi kommer även att köra utan inkast för att få ett bättre flow.

Vilken elva det blir mot Varberg berättar inte Jon Dahl Tomasson. Med ett undantag.

– Johan Dahlin tränar och spelar i 3 x 15, så det blir Mathias Nilsson i 90 minutersmatchen. Jag vill att Johan ska ha nytta av intensiteten som det blir i det spelet, där det händer saker hela tiden.

Någon skadekänning handlar det inte om. Johan Dahlin stod ju över matchen mot Sparta Prag. De enda som inte kan vara med på grund av skador är Dusan Melicharek och stjärnan Anders Christiansen.

– AC är dock snart tillbaka, det är inget allvarligt, lugnar Jon Dahl Tomasson och berättar att det troligen blir ytterligare en träningsmatch nu i veckan innan det är dags för årets första tävlingsmatch mot Syrianska i cupen på lördag.

– Vi planerar för det och släpper detaljerna när allt är klart.

Foto: Bildbyrån

Annons