Edvardsson och Rapp fick debutera i MFF:s förlustmatch

MFF förlorade med 1-3 mot allsvenska nykomlingen Varbergs BoIS och spelade bara sämre och sämre ju längre matchen led.
Men för David Edvardsson och Johan Rapp blev det ändå en milstolpe i karriären.
Båda fick komma in och debutera i A-laget.

17-årige David Edvardsson kom in på mitten i den 58:e minuten sedan Erdal Rakip blivit skadad och 19-årige Johan Rapp fick kliva in i backlinjen i den 84:e sedan Rasmus Bengtsson av säkerhetsskäl inte ville spela fler minuter på konstgräset.

– Att få spela i A-laget i MFF var ju en dröm som gick i uppfyllelse och det var givetvis kul. Men jag tyckte att det blev lite för många misstag.

Vilket betyg sätter du på din egen insats?
– Fem eller sex av tio.

Vilka besked fick du när du gick in?
– Gör din grej bara. Det var riktigt nervöst i början, men när man väl fick rullat bollen ett par gånger satte sig det mesta.

David Edvardsson är mittfältare, fostrad i Grebbestads IF i Bohuslän och kom till MFF för ett och ett halvt år sedan för att spela i P19 och fullfölja sina gymnasiestudier i skolan på Stadionområdet. Mittbacken Johan Rapp, som fyllde 19 förra veckan, kom till MFF som 13-åring från Västra Ingelstad IS – samma lilla klubb som även Linus Borgström, som var med MFF på lägret i Marbella, är fostrad i.

– Egentligen hade vi inte gett P19-spelarna som satt på bänken idag bäst möjliga förutsättningar att göra sig själva rättvisa. De har ju till exempel inte alls tränat med oss och att då gå in i en sådan här match. är svårt Jag tyckte de gjorde det bra, konstaterade Jon Dahl Tomasson.

De övriga U19-spelarna som satt på bänken utan att komma in var Aleksander Nilsson och tvillingarna Amin och Lamin Sarr. Amin är anfallare och Lamin målvakt, Aleksander är mittfältare.

Att MFF inte hade några A-truppspelare på bänken berodde på att de som inte deltog i matchen genomförde ett vanligt träningspass på förmiddagen som de avslutade med 3 x 15 minuters match mot P19 -spelarna som inte satt på bänken.

– Det gick bättre där och både Johan Dahlin och AC var med på träningen, berättade Jon Dahl Tomasson.

MFF ställde upp med följande lag mot Varbergs BoIS:

Mathias Nilsson – Oscar Lewicki, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Bengtsson Johan Rapp, 84), Behrang Safari Fouad Bachirou, Erdal Rakip (David Edvardsson, 58) – Marcus Antonsson, Adi Nalic, Sören Rieks – Guillermo Molins.

Målen: 1-0 (2) Marcus Antonsson, 1-1 (45) Joakim Lindner, 1-2 (63) Albert Ejupi, 1-3 (74) Albert Ejupi.

Matchen spelades på Malmö IP:s konstgräs.

Foto: Bildbyrån