Dubbla matcher för MFF – med två hemliga matchtrupper

Två matcher på en dag, en tävlingsmatch mot Syrianska och en träningsmatch mot Jönköping Södra.
Då tänker MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson använda hela truppen plus några U19-spelare.

Annons

Men han avslöjar ingenting om vilka spelare som ska spela match ett (Syrianska 16.00) respektive match två (J Södra 20.00), eller hur han prioriterar mellan matcherna under morgondagen.

Mer än:
– Ingen spelare kommer att vara med i båda och alla är tillgängliga.

Det inkluderar Erdal Rakip, som tränat för fullt och är okej efter skadekänningen som fick honom att avbryta matchen mot Varbergs BoIS.

Efter pressmötet visade det sig dock att Isaac Kiese Thelin har problem med en baksida och inte kan vara med.

I avvägningen ingår att matchen mot Syrianska är årets första tävlingsmatch och att cupen är prioriterad.
– Vi har ju inte vunnit den sedan 1989, vilket Jonnie Fedel som var med då flera gånger påminner oss om. Cupen är viktig och man måste ta alla motståndare på allvar.

Samtidigt är Jönköping Södra just nu säkert ett bättre lag än Syrianska och eventuellt en bättre sparringpartner inför torsdagens bortamatch mot Wolfsburg. Syrianska åkte ur Superettan och blev även nedflyttat till division 2 av förbundets disciplinnämnd, som även gav klubben ett värvningsförbud. Det beslutet revs sedan upp av Riksidrottsnämnden på grund av ett formfel och ärendet skickades tillbaka till disciplinnämnden. Ett nytt beslut kommer senare i vår, men tills vidare finns det ett stort frågetecken kring vilka spelare Södertäljelaget har tillgängliga.
– Jag har fått förklarat för mig vad som händer i Syrianska. Så det är klart att det har varit en del i de övervägandena vi har gjort, säger Jon Dahl Tomasson.

Spelarna har dock redan fått reda på i vilken av de två matchtrupperna de är med.

MFF:s P19 skulle spelat mot Halmstads BK i Ligacupen i helgen, men den matchen sköts upp till måndag. Allt för att kunna ha ett stort urval spelare tillgängliga till de två matcherna.

Annons