Buss istället för flyg bekymrar inte MFF-tränaren

I normala fall är buss ett sätt att ta sig till och från det chartrade planet. Nu i Coronatider kör bussen MFF hela vägen fram och tillbaka till bortamatcherna.
Det ser MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson inga problem med.

Annons

– Det måste vi kunna hantera. Att vi är igång och spelar fotboll är underbart. Sedan är det en lång resa, men det blir lite grann Old School. Vi får tid att prata lite och umgås, ha hygge och komma samman. Därför bekymrar det mig inte överhuvudtaget.
– På min tid spelade man kort i bussen, hela tiden. Det är många år sedan jag var ung och det har kommit andra sätt att hålla sig sysselsatt. Men nu när vi haft en lång period där vi kommit omklädda till träningarna, genomfört passet och sedan kört hem kan det här vara positivt. I fotboll, oavsett om det är på elitnivå eller ej, finns det också en social aspekt och det här är en bra möjlighet att ta igen en del av det vi missat där.

Anders Christiansen är avstängd efter utvisningen mot Varbergs BoIS.
Vem som ska spela istället svarar inte Jon Dahl Tomasson på, men det är klart vem som får vikariera som lagkapten.
– Lasse Nielsen blir kapten.

Efter den svaga starten i cupmötet mot AIK i torsdags hittade MFF rätt och vann med 4-1.
– Sista timmen spelade vi riktigt bra. Vi blev snabbare, både i tanken och i spelet, som vi behövde. Och vi spelade på tredje man när vi anföll. Det ska vi fortsätta med, säger Jon Dahl Tomasson och betonar hur mycket han saknar publiken.
– Oj vad saknar åskådarna, det gör jag verkligen. Fotbollen är till för fansen och utan dem är fotbollen annorlunda. Och särskilt saknar jag våra egna fina supportrar.

Annons