Brorssons nya fritidssyssla: ordförande i division 6-klubb

Nu är det fotboll även på fritiden för Franz Brorsson.
Sedan en tid tillbaka är MFF-backen ordförande i division 6-klubben FC Näset hemma i Höllviken.

Annons

– Det är en kul grej. Jag har kompisar som spelar i laget och när de frågade i vintras sa jag ja, berättar han.
– Allt var nära att läggas ner, men då gick jag, Erik Pärsson och några till in och hjälpte till.

Erik Pärsson har också en gedigen bakgrund i elitfotbollen i klubbar som Malmö FF, Lunds BK, FC Höllviken, Falkenbergs FF, OFI Kreta, Mjällby AIF och Landskrona BoIS, men har precis som Franz Brorsson en bakgrund i BK Näset som gick samman med Höllvikens GIF och blev BK Höllviken.
– FC Näset är en annan klubb, men har många gamla BK Näset-spelare. Man kan säga att stommen är BK Näset. Vi startade för ett par år sedan och har spelat i lägsta divisionen hela tiden. Förhoppningsvis kan vi ta steget upp i år. I kväll har vi derby mot Skanör, så det ska bli kul att åka ner och titta.

FC Näset har rustat rejält på nyförvärvssidan. Bland andra har Markus Swane, som öste in mål för Kulladals FF och vann skytteligan i division 3 anslutit. Det har även Filip Nylén, som lämnat BK Höllviken för FC Näset, gjort. Bland de övriga nytillskotten finns dessutom Marcus Blomberg, som spelat i division 3 för IFK Trelleborg.
– Swane har varit jagad av division 1-klubbar, men han har för mycket att göra på jobbet. Än har han inte spelat för oss utan han är bara skriven för FC Näset. Det känns som ett stabilt lagbygge, säger Franz Brorsson och tar på sig det stora ordförande-leendet.

Hur många timmar i veckan lägger du ner på FC Näset?
– Det går väl i omgångar. Nu har jag precis fixat lite material, nya tränings- och matchkläder, men totalt blir det väl några timmar i veckan. Förberedelsejobbet är gjort så nu blir det mest att kolla på matcherna och se till att allt fungerar.
– På något sätt kommer jag nog att bli kvar i fotbollen när jag slutar. Jag har dock svårt att se mig som tränare, som så många andra.

Foto: Bildbyrån