Bristen på elljus bakom flytten av MFF:s cupmatch

När MFF på grund av Europaspelet måste flytta fram cupmatchen mot Onsala BK insåg klubbarna snabbt att det inte skulle gå att spela på Onsalas hemmaplan.
– Enkelt uttryckt, där finns det inget elljus som duger, säger MFFs VD Niclas Carlnén.

Annons

Därför satte sig klubbarna ner och förhandlade fram en lösning som innebär att det är på Eleda Stadion i Malmö och inte på Onsala BK:s hemmaplan Rydets IP matchen kommer att spelas på onsdag.
– Vi fick fram ett avtal som båda parter är nöjda med, säger Niclas Carlnén och vill inte avslöja några detaljer när det gäller de ekonomiska villkoren.
Bara att det är Tävlingskommittén på förbundet som slutgiltigt tagit beslutet att flytta matchen till Malmö.
Därför är det även lite svävande om det formellt sett är MFF:s eller Onsala BK:s hemmamatch.
– Officiellt kommer det att registreras som vår hemmamatch. I praktiken ser vi ju gemensamt till att man kan spela matchen i Malmö. Det är även Tävlingskommittén som fastställt att avsparkstiden ska vara 20.00, säger Niclas Carlnén.

I avtalet mellan klubbarna ingår bland annat att MFF:s årskortsinnehavare ska kunna köpa biljett till halva priset och att Onsala BK inte bara kunnat sälja biljetter på bortasektionen utan även på en sektion på långsidan och i ett speciellt loge-paket bland klubbstolarna.
– 50 procents rabatt till våra årskortsinnehavare har vi tidigare haft på våra hemmamatcher i Svenska Cupens gruppspel. Därför känns det bra att vi tack vare avtalet med Onsala kan ge samma rabatt nu när vi ska spela i Malmö redan i den här omgången. Och så har vi kunnat ge Onsala möjligheten att erbjuda Hospitality även till sina åskådare, säger Niclas Carlnén.

Segraren i matchen är klar för Svenska Cupens gruppspel. I den förra omgången slog Onsala BK ut Lindome GIF med 2-0. Onsala BK spelar i division 2 och efter 20 omgångar ligger man på andra plats i sin serie sex poäng efter Ängelholms FF.

Foto: Bildbyrån