Bengtssons första match på åtta månader: “Tar allt annat efter säsongen”

Den 27:e februari spelade Rasmus Bengtsson mot Wolfsburg.
Den 25:e oktober spelade han sin nästa match, mot IFK Göteborg.

Där emellan har det varit operation, rehab, och dispyt med Jon Dahl Tomasson. Hans inhopp mot IFK Göteborg var i 84:e minuten, för att bevaka en 3-1-ledning.

Han skulle dock inte ens ha varit med i matchtruppen, men vid lunchtid i dag fick han reda på att Franz Brorsson var sjuk och Bengtsson hade kallats in.
– Jag skulle in och börja min löpträning vid halv ett i dag.
– Men sedan var det bara hem en timme och vända.

Bengtsson har tidigare varit öppen med att han ska fundera på sin framtid om det inte blir fler minuters speltid. Han säger att han har pratat med Daniel Andersson om sin situation, men vill avvakta kommentarer om framtiden i övrigt.
– Det är en speciell säsong för egen del, men det viktigaste är att vi avslutar bra. Sedan får man ta allt annat efter säsongen.
– Det är som det är i fotboll. Det är fem matcher kvar. Allt annat, vad som händer och vad som har hänt, allt sånt tar jag efter.

Förutom Brorsson så hade MFF vissa fysiska problem med Rieks och Kiese Thelin. Kiese Thelin hade bara hunnit med en hel träning med laget efter Granada-matchen, och startade därför inte i dag, och Rieks fick ryggproblem i dag. Jon Dahl Tomasson hade inte exakt koll på Rieks’ status.

Foto: Bildbyrån

Annons