Bengtsson till hård attack mot MFF: “Har varit väldigt fega”

I en lång intervju i Sportbladet går Rasmus Bengtsson till attack mot Jon Dahl Tomasson och MFF.
– Hade klubben velat göra en föryngring så hade de kunnat säga det. Men de har varit väldigt fega. Jag har blivit behandlad som en råtta, säger Bengtsson.

Enligt Bengtsson själv är det fler spelare i laget som har problem med Dahl Tomasson.
– Det är väldigt många spelare som haft problem med tränaren. Jag förstår alla de spelare som väljer att vara tysta och köra på för att inte sätta sig själva i problem. Om du inte gillar hans ledarskap men får spela så väljer du ändå att hålla tyst. Utan att nämna namn så är det fler som känner att de inte fått det de förtjänar. Vi snackar inte om spelminuter nu, för det handlar inte bara om det, utan hur man är som klubb och ledare.

Bengtsson säger vidare att han inte är nöjd med förklaringarna han har fått.
– Jag har inte fått en ärlig förklaring från varken Jon eller klubben till varför jag inte varit uttagen. När jag har pratat med klubben har det hela tiden låtit ”du är så duktig och en av de viktigaste i klubben bla bla bla”. När jag pratat med Jon och han har haft slut på bortförklaringar och ursäkter om att jag inte är tillräckligt fit, inte i matchform eller inte spelat internmatcher så har han sagt att jag tränat på jättebra och ser fin ut. Men varför är jag då 23:e man vecka in och vecka ut?
– Både klubben och Jon vet vad jag tycker och det har jag sagt till dem också.
– Jag är 34 år, uppvuxen i klubben och har haft mina största framgångar här. Då hade jag önskat att jag hade behandlats med lite mer värdighet och respekt kring varför jag inte ens är med i truppen.

Han säger vidare att det fanns intresserade klubbar i januari, men att han fick höra från MFF att han skulle vara viktig även 2020.

Jon Dahl Tomasson kommenterade själv situationen efter fredagens träning.

Foto: Bildbyrån

Annons