Behrang Safaris söner har fått namnge ett Pågatåg

Under en tid ska ett av Pågatågen ha namnet Leon och Emiliano – by Behrang Safari.

Annons

Det blev officiellt idag på en pressvisning på Centralstationen i Malmö där Pernilla Lyberg, chef försäljning och marknad på Skånetrafiken visade upp namnet på tåget. Den förre MFF-spelaren Behrang Safari, hans fru Ivana och deras söner Leon och Emiliano var också på plats och tillsammans åkte man sedan med tåget till Lund.
– Det känns självklart jätteroligt att hylla en Malmöprofil som betytt så mycket för så många i Malmö med omnejd men även en stor glädje att göra Behrang och Ivanas söner glada genom att låta ett lila pågatåg prydas med just deras namn en tid framöver, säger Pernilla Lyberg i ett pressutskick.

Behrang Safari har i flera år engagerat sig i och varit ambassadör för en stiftelse som stödjer forskning och ökar förståelsen kring autism. För att uppmärksamma det och Leon och Emiliano, som båda lever med autism och älskar pågatåg, bestämde sig Skånetrafiken redan ifjor för att göra den här gesten. Och nu är alltså tåget igång med namn och allt.
– En helt fantastisk upplevelse för oss och pojkarna som vi kommer bära med oss länge. Glädjen i pojkarnas ögon när de fick se sina namn på tåget är det som betyder mest, säger Behrang Safari.

Foto: Skånetrafiken