Avstängningar och skador slår hårt mot MFF i guldjakten

Sergio Peña, Sören Rieks och Erdal Rakip är avstängda.
Anders Christiansen och Jo Inge Berget missar matchen på grund av skadekänningar.
Och Niklas Moisander medverkan är osäker.
Dessutom tillkommer de sedan tidigare långtidsskadade spelarna.

Annons

Läget i MFF-truppen inför den viktiga matchen mot BK Häcken är inte optimalt.
– Men jag kommer att sätta elva mycket duktiga spelare på planen och alla kommer att ge full gas och vi går ju för guldet, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.
Det finns även goda chanser att Moisander kan vara med och ett visst hopp om Berget.
– Niklas har varit sjuk ett par dagar, men var med på träningen idag och som ni kunde se var JIB inte det. Jag tror inte att JB hinner bli matchklar. Niklas finns det goda förhoppningar om.
– Vi får ju även tillbaka en del spelare efter avstängningar och många har återvänt efter landslagsuppdrag, som det alltid är är positivt att ha spelare som är bra nog att bli uttagna till.

I matchen före landslagsuppehållet mot IFK Göteborg var Antonio Colak och Anel Ahmedhodzic avstängda. MFF gjorde ändå en riktigt bra insats och höll total kontroll på matchen.
Nu är de tillbaka.
De gula korten kan dock spela en stor roll i de avslutande matcherna. Ytterligare ett antal spelare blir avstängda efter nästa varning. Det handlar om Veljko Birmancevic, Adi Nalic, Martin Olsson och Bonke Innocent.
– Vi måste alltid undvika att dra på oss onödiga kort. Sedan kan det komma varningar som är helt konstiga också som den mot Sören Rieks. Samma sak har hänt många gånger tidigare med andra spelare utan att det blivit gula kort.
– Men som sagt, vi har många duktiga spelare och kan alltid ställa upp med ett bra lag.

Till matchen mot BK Häcken har Eleda Stadion tillfälligt bytt namn till Bengt Madsen stadion som en hyllning till den nyligen avlidne MFF-ordföranden. Spelarna kommer också att ha svarta sorgband och matchen kommer att inledas med en tyst minut.
I halvtidspausen kommer MFF:s serievinnande damlag att hyllas.
Egentligen skulle de spelat sin bortamatch i den sista omgången i division 3 sydvästra mot Lindeborgs FF samtidigt som herrmatchen. Men Lindeborg och förbundet gick med på att ändra avsparkstid i den matchen till klockan 12.00. Därmed hinner de enkelt spela klart och sedan ta sig till Bengt Madsen stadion och hyllningen.

I BK Häcken är Leo Bengtsson avstängd.

Foto: Bildbyrån