Avslöjar: MFF ser ut att ta tillbaka Marko Johansson i sommar

Malmö FF funderar på sin målvaktsposition och de gillar vad de har sett av Marko Johansson i Mjällby.
Nu vill de försöka få tillbaka honom så fort som möjligt. 

Annons

Malmö FF:s målvaktssituation är långt ifrån optimal. Reservmålvakten Dusan Melicharek har varit frånvarande ett tag och hans avtal går ut i vinter. Johan Dahlin har matchats hårt och det kan behövas något annat än Mathias Nilsson där bak, då han är en målvakt som MFF helst vill se kontinuerligt spela i Division 1 med Lunds BK.

Lösningen ser ut att bli en annan målvakt som MFF äger: Marko Johansson.

Enligt Fotboll Skånes källor vill MFF både förlänga med Marko Johansson och ta tillbaka honom från lånet i Mjällby i sommar. Hans kontrakt med MFF går ut i vinter, och det är möjligt att allt blir klart redan inom de kommande dagarna.

I så fall kan han vara aktuell för att stå redan i cupfinalen, om det skulle behövas.

Daniel Andersson säger till Fotboll Skåne att MFF inte ger några kommentarer.

Det ska också ha funnits intresse från utländska klubbar. En fråga som finns är dock hur stor chans Johansson har att bli förstemålvakt i MFF inom en snar framtid. Dahlin, som imponerade 2019, har avtal till och med 2023.

Ett annat möjligt problem är om MFF verkligen har rätt att kalla tillbaka honom från Mjällby i sommar utan Mjällbys tillåtelse. MFF måste i så fall förhandla med Mjällby om att hitta en lösning.

När Fotboll Skåne intervjuade Marko Johansson tidigare i år fick han frågan om MFF kunde kalla tillbaka i sommar, där Johansson då svarade:
– Nej, det är ingen vi har pratat om.

Mjällby har roterat på målvakterna i år, men Johansson har generellt gjort det bra när han väl har fått spela. Hans toppmatch var mot Helsingborgs IF borta, där han gjorde ett par riktigt bra räddningar.

Mjällby möter Kalmar FF i dag, och Johansson står då. Det kan vara hans sista match i Mjällby.

Foto: Bildbyrån

Annons