Arvid Laban Falk: “Började gråta när valberedningen ringde”

På söndagen håller MFF Support sitt årsmöte. Då föreslås 39-årige Arvid Laban Falk som ny ordförande.
– Jag började gråta okontrollerbart när valberedningen ringde. Det var en reaktion som överraskade mig, men det bara kom, säger han i veckans avsnitt av Blått Snack.

– Klart att jag vill vara ordförande och utan att jinxa och allt det där hoppas jag att årsmötet också tycker att det är en bra idé.

För alla som är nyfikna på vem Arvid Laban Falk är och vad han vill så är han gäst i veckans avsnitt av vår podd Blått Snack, som släpps på söndag morgon.

Han startade och drev Boulebar vd Drottningtorget och har utvecklat MJ’S hotell, restaurang och bar i Malmö, han har haft skivbolag och är nu engagerad i hotell- och restauranggruppen ESS Group där MJ’S ingår. MFF har han följt sedan 1993 då pappa BoIS:aren började gå med honom på Stadion och matchen som tände det sedan aldrig svalnade intresset var 3-3-derbyt mot HIF det året.

Efter det är det få matcher han missat. Men i podden erkänner han att en match han valde bort var den legendariska guldmatchen mot Elfsborg 2004.
– Efter alla de mörka åren på 90-talet vågade jag inte gå då när chansen äntligen kom att vinna. Jag var så extremt nervös och stirrig att jag flydde ända till New York där jag och några vänner satt på en sportbar och jublade så att alla trodde vi var tokiga. Sedan blev det ännu mer firande och en blöt kväll.

Sedan den stunden behövs det inga flyktbeteenden och han följer matcherna från ståplats.
– Jag är bra på att få människor att samarbeta och lyfta fram det som förenar. Det vill jag göra i MFF Support också. Saker är sällan helt svarta eller vita utan istället något däremellan. Hittar man det gemensamma kan man uträtta mer.

Mycket mer kan du alltså höra i Blått Snack!

Valberedningen föreslår även att förre ordföranden Magnus Ericsson ska väljas in som ny ledamot. Magnus slutade när han anställdes som kommunikatör och koordinator hos FC Rosengård. Nu har han nytt jobb och kan åter engagera sig i MFF Support. Till ny suppleant föreslås Rebecca Bayer.

Annons