Arnor Traustason skadefri och redo för spel igen i MFF

Arnor Traustason är tillbaka i MFF-truppen efter sin lårkaka och han är direkt aktuell för spel i måndagens cupmatch mot GAIS.

Annons

– Han tränade för fullt med oss igår och det var första gången. Innan dess har han haft ett par “return to play”-pass. Han är fit for fight och klar för att spela, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson utan att gå in på om det blir från start eller som inhoppare.
Oscar Lewicki och Sören Rieks är inte tillgängliga och troligen inte heller Eric Larsson.
– Oscar är kvar i rehabfasen och Sörens knä är ännu inte helt okej. För Eric går det lite bättre.

Arnor Traustason gillar givetvis att vara tillbaka.
– Jag är frisk och smärtfri och har tränat ett par gånger därute med laget nu. Om jag behövs är jag redo att gå ut på planen mot GAIS.
– Det var ju inte många träningar jag fick på försäsongen innan problemen började så man kan säga att jag precis har startat min egen försäsong nu i veckan. Fast det känns bra. Jag känner mig fit. Det saknas lite touch på bollen och så, men det kommer sakta, men säkert. Klart att jag är sugen på att få spela, konstaterar han.

Alla i MFF är väl medvetna om att det gäller att vinna de två matcherna som återstår i gruppspelet och samtidigt hoppas på att få hjälp från GAIS mot Västerås SK i den sista omgången.
– Resultatet i vår första match var bestämt inte acceptabelt. Tittar vi på chanserna vi skapade är det en match vi vinner nio av tio gånger. Men så är det i cupfotboll, man kan åka ut ifall man har en enstaka dålig dag eller vi kanske hellre ska säga om man är oskarpa framför mål för det var vi verkligen mot Västerås. I mitt huvud har det dock inte ändrat på att vi ska vinna mot GAIS och Halmstads BK. Skillnaden är att vi nu inte har det i egna händer, säger Jon Dahl Tomasson.

Foto: Bildbyrån