Antonsson trött på situationen: “Kan inte sitta på läktaren och glo”

Marcus Antonsson säger att han fortfarande kämpar på och är redo för nästa chans.
Men han säger också att situationen utan speltid är ohållbar.
– Jag var på bänken mot Örebro, men jag börjar fråga mig om det ens är värt att ta med mig på bänken om jag inte hoppar in i en sådan match.

Cupfinalen.

Det var senaste gången som Marcus Antonsson fick speltid i Malmö FF, och flera gånger efter det har han inte ens fått sitta på bänken.

Han kallar cupfinalen för ett fiasko för sig själv och laget, men han har tröttnat på situationen utan speltid.
– Jag var inte bra i cupfinalen, absolut inte, och det är jag den första att räcka upp handen och säga, men att det ska leda till att man inte får chansen igen. Det är märkligt tycker jag, speciellt när jag vet, och jag tror alla vet, vilken potential jag har i mig.
– Ta Örebro borta som exempel. Jag sitter på bänken i 90 minuter och vi jagar poäng och försöker komma tillbaka. Bollen flyger fram och tillbaka i straffområdet, och en av mina styrkor är att stå rätt. Det känns lite märkligt att jag ska sitta på bänken om jag inte blir använd i en sådan match.
– Jag var på bänken mot Örebro, men jag börjar fråga mig om det ens är värt att ta med mig på bänken om jag inte hoppar in i en sådan match.

Han säger att han inte har haft någon konversation med Jon Dahl Tomasson om varför det har blivit såhär. Han nämner också att han gjorde poäng tre matcher i rad innan cupfinalen.
– Att inte få chansen igen, det är det jag tycker är märkligt.
– Jag kände att jag började hitta något igen.

Det svenska transferfönstret har stängt, men däremot finns det fortfarande chans att flytta till vissa andra ligor.
– Vi hoppas att det inte ska behövas, att man ska spela här igen.
– Men det är inte en hållbar situation att sitta på läktaren. En spelare av min kaliber kan inte sitta på läktaren och glo hela tiden. Det är klart man måste spela, och jag är 29 år. Det är meningen att jag ska gå in i mina bästa år och är i mina bästa år.
– Hade jag velat lämna i svenska fönstret så hade jag kunnat lämna, men som sagt. Någonstans trodde jag inte att det skulle gå tio matcher och inte ens visa vad jag går för.

Antonsson säger vidare att han ännu inte vet om han är uttagen till truppen som flyger till Ungern.

Foto: Bildbyrån

Annons