Antonsson: “Central forward är där jag känner mig trygg”

Marcus Antonsson brände en ocean av chanser i förlustmatchen mot Västerås SK.
Men han fick spela som central forward, som han vill, och tycker att det är en förklaring till att chanserna kommer.

Annons

– Det är där jag haft hela min karriär. Där känner jag mig trygg och jag kommer i rätt positioner därifrån, poängterar han.
– Generellt är det min position och där jag ser mig själv som fotbollsspelare och därmed tycker jag att det blir bättre resultat från den positionen helt enkelt.

Så när du missar fyra klara chanser som senast tänker du att nu får jag i alla fall chanserna för att jag är där jag ska vara?
– Så är det. Men sedan är man aldrig nöjd. Jag går inte och är nöjd över att jag skapar chanser, för vi vinner ju inte matchen. I slutändan är det viktiga att vi som lag tar tre poäng och vinner. Men det är bara att jobba på. Man lär sig under karriären och bygger på mer och mer rutin.
– Det är viktigt hur du fokuserar och att hela tiden tänka på nästa läge och inte på det man missade fem minuter tidigare. För annars blir det inte bra överhuvudtaget. Det gäller att gå vidare, ta nästa situation och göra det bra där istället.

Att ryktena fortsätter att surra om anfallsförstärkningar och truppförändringar tar han lugnt på.
– I MFF är det alltid snack om rykten in och ut och så vidare. Men jag är här och nu och just nu har man inte förstärkt på den posten och jag spelar där och det gäller att ta vara på det förtroendet och leverera. Det är det enda jag fokuserar på.

För Jon Dahl Tomasson var sättet Marcus Antonsson kom till lägena mot Västerås SK också något positivt.
– Marcus hade ett par riktigt fina löpningar och kom helt klart till många chanser. Det hade varit härligt om han kunnat utnyttja någon av dem. Det är dock viktigt att han kommer till chanserna och om han gjort två mål hade det varit en fantastisk match av honom.

Foto: Bildbyrån