Antonio Colak: “Jag älskar det här laget och ögonblicket”

Antonio Colak fortsätter att vara snudd på Mr 100 procent för MFF i Europa.
Med två nya mål sänkte han Rangers FC när MFF vann med 2-1 på Ibrox och avancerade till Play off.
– Jag älskar det här laget och jag älskar det här ögonblicket, sa han efter att ha firat med lagkamraterna i omklädningsrummet.

Annons

– Det var en fantastisk match även med en spelare kort. Jag tror inte ens att ni såg att vi hade en man utvisad. Och till slut tyckte jag att vi förtjänade att avancera.
MFF kom under med 0-1 – förlängningsläge eftersom bortamålsregeln är slopad – och alldeles i slutet av den första halvleken fick Bonke Innocent sitt andra gula kort av den slovenske domaren Slavko Vincic.
Men trots alla besvären inledde MFF den andra halvleken på ett fenomenalt sätt.
Och Colak utnyttjade lägena.
– Veljko (Birmancevic) såg ytan. Jag tänkte inte så mycket, såg möjligheten att skjuta och jag skulle vilja säga att det blev ett bra skott. Det lättade lite på pressen de satte på oss. Vid det andra målet såg Niklas (Moisander) möjligheten med inkastet när jag var på ytan mellan två spelare. Efter det målet gjorde vi alla en fantastisk laginsats.

– Alla MFF-supportrarna trodde säkert på oss, men efter det röda kortet och med 50 000 emot oss var det säkert inte många på plats som trodde att vi skulle vinna. Och ärligt talat var situationen inte lätt. Men redan i halvtid visste vi att vi har mentaliteten i laget att vi kan springa för tolv, tretton spelare där ute även om vi är tio. Det är Malmö och när vi har den mentaliteten kan vi besegra i stort sett vilket lag som helst.

I Play off kommer MFF att få möta Ludogorets Razgrad, som slog ut Olympiakos efter förlängning och straffar. Även om han inte vet mycket om Ludogorets har Antonio Colak i alla fall lite hum om vad som väntar.
– Jag känner målvakten som spelade i Kroatien och tränaren som också har en bakgrund i Kroatien. Annars vet jag inte så mycket. Det går inte att ta lätt på något motstånd i det här kvalet. Därför måste vi vara 100 procent beredda. Men jag tror att vi har en stor chans. Bara två matcher kvar nu och vi satsar hela vägen.

Men först gäller det att ett tag njuta av stunden och prestationen på Ibrox.
– Vi sa inte så mycket, skrek mest. Många av killarna, kanske tränarna också, tappade rösten. Vi lever för de här stunderna. Det är det vackraste med fotbollen och vi vet att vi gjorde många MFF-supportrar lyckliga idag, konstaterade Antonio Colak.

Foto: Bildbyrån