Anders Christiansen: “Prestationer är en färskvara”

Anders Christiansen har vunnit titlar med MFF och olika aktörer har närmast stått i kö för att utse honom till Allsvenskans bäste spelare. Men han brinner fortfarande för nya framgångar.
– Jag blir aldrig nöjd. Varje framgång gör mig bara ännu mer sugen på fler, poängterar han när Fotboll Skåne får en kort digital pratstund med honom på den pandemianpassade Allsvenska upptaktsträffen.

Annons

– I fotboll är dessutom prestationer en färskvara. Allt man uppnått är bra, men det gäller att prestera i nuet och jag vill hela tiden ta ett steg till, nå en nivå högre och vinna mer. Aldrig slå mig till ro utan alltid utvecklas. Så har jag alltid fungerat.

Krävs det en speciell personlighetstyp för att klara att hela tiden tända om?
– Kanske. För mig är det dock enkelt, jag vill alltid vinna om det så är när jag möter min fru i Backgammon. På varje träning och i varje match, i alla moment vill jag vinna. Därför passar MFF mig och förhoppningsvis passar jag MFF också.

Under den här försäsongen har det dock sett ut som om MFF i alla fall kollektivt haft svårt att alltid hitta 100 procent fokus och tändning. Håller du med?
– Jag tror man i så fall får dela upp det. I cupen, i de tre matcherna, har det verkligen varit full satsning och rätt fokus. Men där brast vi i effektivitet och kvalitet och det var inte alls bra. I de övriga matcherna kan det ligga något i att vi haft lite mindre tändning.

Skillnaden blev väl ganska tydlig senast mot IFK Göteborg. Då var det kamp, intensitet och såg betydligt bättre ut?
– Då stämde allt mycket bättre och det var skönt att se matchen. Tror att det även hade betydelse att vi fick komma in på Eleda Stadion för första gången. Den har vi saknat.

Känner du dig mer som lagkapten i MFF nu än när du blev det förra sommaren? Har du utvecklats i rollen?
– Det tror jag. Till viss del har det även med omgivningen att göra. Jag tror att till exempel Behrang Safari såg mig som samma spelare efter jag fått bindeln på armen som innan jag fick den, men för Antonio Colak är jag lagkapten och han har ingen erfarenhet av något annat. Det tar en viss tid både för mig och de övriga i truppen.
– Jag börjar också bli mer van vid allt som hör till. När det går dåligt är det mitt ansvar att ta mer av snacket med till exempel media, ibland får jag veta saker lite tidigare än andra och det följer ofta med en hel del saker utanför planen för en lagkapten.

Foto: Bildbyrån