Amanda Kander lämnar Allsvenskan för spel i MFF

Amanda Kander lämnar Allsvenskan och Djurgårdens IF för spel i MFF och division 3.
– Vi var klara med truppen. Men när chansen kommer att få hit en spelare i den klassen är det klart att vi tar den, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till Fotboll Skåne.

För Amanda Kander blir det en återkomst till Malmöfotbollen. Innan hon blev klar för Djurgården spelade hon i LB07 och de tre senaste säsongerna har hon spelat 56 matcher i högsta serien för de två klubbarna.

Kander är 25 år gammal, mittfältare och startade karriären i Lunds BoIS. Hon har även spelat i Lunds BK Borgeby FK och ett års college-fotboll på Lindsey College i Kentucky i USA.

– Malmö FF är inne på en spännande resa och med klubbens ambitioner känns det väldigt roligt att komma hit. Jag kommer till en fantastisk klubb och ett duktigt lag med en bra träningsmiljö, säger hon i ett pressmeddelande.

Tidigare har MFF värvat 23-åriga målvakten Vera Ejlertsson från Borgeby FK som ersättare till Helena Ivarsson, som valde att sluta. För lite mer än två veckor sedan gjorde man dessutom klart med 20-åriga försvarsspelaren Ida Lyberg från Borgeby FK.

Foto: MFF

Annons