Allt rullade på i MFF – förutom för Arnor Traustason

Mot BK Häcken så gick det mesta rätt för MFF, förutom när Arnor Traustason hade chanserna.
– Ola hade en bra räddning på linjen…, säger Traustason till Fotboll Skåne.

Annons

Inför matchen mot BK Häcken hade Arnor Traustason gjort blott ett mål och noll assist på 17 matcher sedan fotbollen satte igång i juni.

Mot BK Häcken var det inte själva prestationen som det var något fel på. Först sköt han ett skott tätt utanför som Pontus Dahlberg bara kunde titta på, sedan nickade han i nedre halvan av ribban, och han hade också ett avslut där Ola Toivonen förhindrade att det blev mål.
– Några centimeter ifrån med skottet, ribba, och sedan Ola med bra räddning på linjen…
– Jag förstod inte först vad han gjorde där, säger Traustason och ler.

Han hade dessutom ett gäng löpningar ute på vänsterkanten där han fick dåligt slagna passningar till sig. Han har dock generellt haft problem att få samma form som han hade förra året, bland annat på grund av en hjärnskakning.
– Speltiden som jag har fått har kanske inte varit som jag vill ha det, men så är det. Vi ligger där vi ligger, vi är etta och de som har spelat har gjort det bra. Det enda jag kan göra är att försöka få momentum med mig. Jag har det i mig, men det måste bara in. Vi snackar några centimeter.

Förra året hade du den centrala mittfältspositionen som en offensiv åtta till vänster. Vilken roll känner du är din i år, eller behöver du hoppa runt?
– Jag har den till vänster eller till höger nu. Förra året hade jag åtta-rollen och den gillade jag, men den finns inte längre i vår uppställning. Man får anpassa sig.

Tror du att du hade klarat av den centrala mittfältsrollen som Rakip och Lewicki hade i dag?
– Absolut.

En annan sak att hålla koll på framöver är kontraktsläget. Hans kontrakt går ut om lite drygt ett år. Om det är några förhandlingar om en förlängning vill inte Traustason avslöja.
– Det håller jag för mig själv.

Foton: Bildbyrån

Annons