Allsvenskt motstånd direkt för MFF Dam: “För att veta var vi står”

Det blir ingen normal försäsong för ett division 4-lag när MFF-damerna ska ladda för den historiska seriestarten.
– Redan den 25 januari ska vi möta Kristianstads DFF på bortaplan, säger tränaren Fredrik Jahnfors.

Efter det väntar ytterligare ett par starka motståndarlag i Borgeby FK (division 1), Trelleborgs FF (division 1) och Halmstads BK (tvåa i division 2).
– Vi ville ha den tidiga matchen mot Kristianstad för att få veta var vi står. Det blir en blandning av deras A-spelare och F19. Sedan jobbar vi på ytterligare en match tidigt i februari och sedan ska vi möta Borgeby FK. Sedan kommer TFF och HBK mot slutet.
– Efter det har vi DM i vecka nio, tio och elva. Det är ju inte lottat än, men den turneringen hoppas vi mycket på.

DM är bland annat en chans att kvala in till Svenska Cupen. Vinnaren och ytterligare något lag från Skånes DM får en startplats i cupen nästa säsong.
– Därför kommer vi att ta mycket seriöst på DM.

Fredrik Jahnfors öppnar också för att det fortfarande kan bli ett par kompletteringar av truppen, som för närvarande innehåller 18 spelare. När den presenterades sades det att det kan bli ett eller två nyförvärv till och det gäller än.
– Det är ingen spelare på väg in just nu, men där finns ett par på radarn som ska bestämma hur de vill ha det. Men det är inte så att de måste lämna besked i dag eller i morgon.

Träningsupplägget är klart, där spelarna har tränat individuellt tidigare med ett schema de fick av Jamie Mackay.
– Under försäsongen blir det fyra pass. Två fotbollspass, ett i gymmet och ett individuellt lagpass.

Måndagar och fredagar tränar man på plan 9 på Stadionområdet; ett sent fotbollspass klockan 20 på måndagen och ett lite tidigare på fredagen.

När serien startar kring påsktid har klubben spikat att den första hemmamatchen läggs inne på Eleda Stadion. MFF har också begärt hos Skånes Fotbollförbund att få börja hemma redan i den första omgången för att göra starten ännu mer spektakulär.
– Det ska bli fantastiskt roligt! Och det hade varit extra kul att möta Skabersjö i premiären med tanke på historien.

Beslutet om vem som ska vara lagkapten är ännu inte taget, men det finns en tillförordnad kapten.
– Vi tänker låta det växa fram. I matcherna vi spelar innan dess kommer Cornelia Lindgren att ha bindeln. Sedan får vi se, säger Fredrik Jahnfors.

När det gäller formation är det heller inte bestämt, men Jahnfors säger att de föredrar formationer med tre centrala mittfältare.