Aleksander Damnjanovic Nilsson tog sista chansen

När MFF flyttar upp spelare från ungdomsleden brukar det normalt sett hända innan de gör sista säsongen i P19. Men Aleksander Damnjanovic Nilsson, som i veckan fick ett A-kontrakt, är ett undantag. Nästa år faller han för åldersstrecket, så det var sista chansen.

Annons

– De har alltid tyckt att jag haft något och jag fick reda på att jag var med i diskussionen redan förra året. Sedan har MFF alltid varit klubben i mitt hjärta. Därför kände jag att jag ville stanna kvar och ge det en chans, säger Aleksander.
Han har aldrig spelat någon annanstans och startade i MFF som femåring i fotbollsskolan när pappa Srdjan tyckte att sonen var lite för energifylld och bra för att bara spela på gården.

– Jag spelade med kompisarna när jag var tre-fyra, men så tyckte pappa att det var lite för dåligt för mig. Att jag var lite grann udda och spelade mer fotboll än vad en vanlig treåring gör. Det var så jag kom till MFF.

Pappan Srdjan Damnjanovic spelade i många år i Malmöfotbollen på lite lägre nivå, bland annat i Limhamns IF.
– Han är min största supporter-

En annan person som betytt mycket för Aleksander Damnjanovic Nilssons utveckling är förre P19-tränaren Jeffrey Aubynn, som nu tagit steget upp som en av de assisterande tränarna i A-laget.
– När Jeff kom till Malmö så utvecklade han mitt sätt att spela. Jag blev mer en spelförande mittfältare, som ska styra spelet och så vidare.
Finns det en risk att du slappnar av nu när du nått målet att ta en plats i A-truppen?
– Det är bara att fortsätta, träna på och förhoppningsvis få en chans och vara redo. Vi har många mittfältare, men det är bara bra med tuff konkurrens.
Du har tränat mycket med A-laget redan. Vad är dina intryck hittills?
– Att det är väldigt kul och att det märks att det är ett annat tempo. Sedan tycker jag att jag fått bra kritik från tränarna och Daniel Andersson.
Vad säger Jon Dahl Tomasson att du ska förbättra?
– Det är mest mitt presspel, vara mer intensiv och pressa och spela framåt.
Då måste du väl orka mer också?
– Ja du, men det är bara att lägga ner jobbet.

Förutom i matcherna med MFF:s olika ungdomslag har Aleksander Damnjanovic Nilsson skaffat sig massvis med erfarenhet i de olika pojk- och juniorlandslaget. Totalt har det blivit 37 u-landskamper.
– I U19-Allsvenskan har det kanske inte haft så stor betydelse. Det är mer när man möter internationella lag så vet man mer hur det är.

Foto: Bildbyrån