Al Nassr, klubben som jagade AC, har fått ett transferförbud

Det har gått en månad sedan Anders Christiansen senast skrevs samman med Al Nassr.
Efter det har den saudiarabiska klubben åkt ett förbud som gör att de inte kan registrera nyförvärv.

Annons

En av de absolut största frågorna i Malmö FF i vinter har varit vad som händer med Anders Christiansen. Spelaren själv ville flytta till Al Nassr i höstas, men MFF tackade nej till budet.

Enligt bland annat Kvällsposten och BT var det aktuellt med en flytt i vinter istället, och bägge skrev om det i december. Ett av MFF:s villkor var då att betalningen skulle ske på en gång och inte vara uppdelad i delbetalningar.

Efter det har mycket hänt i Al Nassr. Enligt flera medier, bland annat Goal, så är det fem klubbar i Saudiarabien som inte kan värva spelare i vinter. För att få tillåtelse att registrera spelare måste klubben bevisa att man under en period har klarat av att fullfölja sina betalningar.

Det har Al Nassr inte kunnat göra. De har i vinter tagit in en spelare, Jaloliddin Masharipov, men trots försök att registrera honom så har de inte lyckats. Han får därför inte spela matcher för dem. Istället ska de föra samtal med andra klubbar om sitt nyförvärv, i hopp om att någon av de klubbarna kan låna honom.

De fem klubbarna som har transferförbud hade till den 22:a januari på sig att lämna in kompletterande uppgifter, men gjorde inte det. Enligt Goal är Al Nassrs skulder på motsvarande cirka 150 miljoner kronor. Om inget extremt händer så har därmed Al Nassr ingen möjlighet att värva Christiansen i vinter, såvida de inte vill värva och låna ut dansken direkt.

Saudiarabiens transferfönster stänger den 7:e februari. Fotboll Skåne har varit i kontakt med Daniel Andersson, som inte ville kommentera när MFF och Al Nassr pratades vid senast. Vad Fotboll Skåne erfarar så ska det dock inte ha varit några diskussioner mellan klubbarna mot slutet.

Utöver detta har Al Nassr hamnat i dispyt med Galatasaray. Al Nassr värvade Maicon därifrån, men betalade bara drygt 70% av övergångssumman. Galatasaray tog fallet till FIFA, som gav rätt till Galatasaray och tvingar Al Nassr att betala återstående del plus ränta. För att lägga till ytterligare till den här soppan så försöker Maicon nu att bryta avtalet som han själv har med Al Nassr, då han enligt egen utsago inte har fått ut all sin lön.

Foto: Bildbyrån