Ahmedhodzics svåra val: mamma säger en sak, pappa en annan

MFF:s stortalang Anel Ahmedhodzic fortsätter att spela 90-minutersmatcher. Men samtidigt som han etablerar sig i Allsvenskan har han ett svårt beslut han snart måste ta:
Sveriges eller Bosniens landslag?

Annons

Inte blir det lättare av att föräldrarna, båda från Bosnien, drar honom åt varsitt håll.
– Pappa säger Bosnien och mamma Sverige, berättar den 21-årige mittbacken och skrattar.
– Jag känner mig svensk och har spelat mycket i ungdomslandslagen. Men det stämmer att Bosnien kontaktat mig och Mackan har pratat med Janne Andersson. Jag kan inte säga vad det blir för jag har inte bestämt mig.
Mackan är Anels agent Markus Rosenberg, som ju har rätt bra kontakter med Janne Andersson.
Anel Ahmedhodzic har redan debuterat för Sveriges A-landslag, men det var i en träningsmatch mot Moldavien. Därför är han inte låst och kan byta till Bosnien och Hercegovina.

I väntan på beslutet njuter Anel Ahmedhodzic av att spela match efter match för MFF och han slår direkt bort alla spekulationer om att han skulle vara sliten.
– Absolut inte. Jag är i fin fysisk form och kan spela hur mycket och ofta som helst. Under uppehållet fuskade jag lite med kosten, men det har blivit bättre och 90 minuter ett par gånger i veckan är inte några problem.
– Idag tyckte jag att vi hade rätt bra kontroll på Djurgården, som inte skapade så många chanser. Samarbetet fungerade och det kändes skönt att få tre poäng i den här matchen.

Annons