231 tog chansen i ösregnet – fick se MFF vinna med 6-0

231 åskådare är i sig inte så imponerande.
Men på en träningsmatch mellan division 3-laget Malmö FF och division 2-laget FC Staffanstorp är det en annan sak. Dessutom i ösregn.
De som var plats på Malmö Stadion passade dessutom på att njuta av att äntligen få se fotboll live första kvällen det gick efter en lång, lång pandemipaus.

Annons

På lördag när MFF ska ta sig an Lunds BK i division 3-premiären väntas siffran dubblas.
– Årskortsförsäljningen tickar på och närmar sig 350. Jag tror att det blir fullt, 500, sa MFF:s evenemangsansvarige Patrik Jandelin.
Då lär de märkas ännu mer också. Klassiska Malmö Stadion med plats för enormt många fler än 500 äter upp publikljudet, men redan nu mot FC Staffanstorp märktes det att många vill vara med och stötta i jakten på serieseger även i “trean”.

Matchen slutade 6-0 efter 5-0 i paus.
I den andra halvleken tätade FC Staffanstorp och MFF tappade en del av rytmen när laget gjort tio byten.
Mot slutet bytte man till och med in tre spelare födda -06, från det äldsta flicklaget.
– Sista kvarten bytte vi in mittbacken Alice Magnusson, innermittfältaren Isabel Bodecker och forwarden Isebelle Henriksson, som är ett riktigt jättelöfte. Det är ett gäng från det laget som tränar med oss i A ibland, inte bara de här tre och det är kul att ge dem chansen, sa MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.
Målen gjordes av Amanda Kander 2, Melina Skarström 2, Rebecka Holm och Madeleine Hejde.
Hejdes mål var den andra halvlekens enda och hon sköt från långt håll i en vacker båge över Staffanstorp-målvakten.

FC Staffanstorp kom tvåa i division 2 förra året efter “omöjliga” FC Rosengård 1917. MFF mötte Staffanstorp även ifjor och då blev det oavgjort 1-1.
– Sedan vi kvitterat i slutminuten på matchens sista spark, dessutom offside. Jag tror nog att skillnaden är att vi blivit bättre. Staffanstorp är ett bra och välorganiserat lag som tränarna styr på ett bra sätt. Vi fick verkligen jobba för att komma igenom och göra mål. Så jag tror att vi lyft oss och vi har fått in några duktiga spelare till.
Hur pass viktigt var det att få den här matchen inför seriepremiären mot LBK?
– Det var ju publik och spelarna var lite nervösa. Av det skälet var det extra positivt att få en match i benen. Mycket såg bra ut i den första halvleken, men tajmingen var ändå inte riktigt hundra procent. Något annat var egentligen inte möjligt med tanke på att det var åtta månader sedan vi senast spelade en match. Nu har vi gjort det.

Startelvan i MFF: Vera Ejlertsson – Madeleine Hejde, Lovisa Wifvesson, Beatrice Andersson, Ida Lyberg – Amanda Kander, Cornelia Lindgren, Rebecka Holm – Malin Gunnarsson, Melina Skarström, Elvira Ramel.

Foto: Bildbyrån