Weberg håller flera dörrar öppna: “Inga indikationer från HIF”

Charlie Weberg är en given startspelare i GAIS.
Men inför nästa säsong vet han fortfarande inte var han spelar.
– Jag känner att jag har utvecklats mycket som spelare, säger mittbacken till Fotboll Skåne.

I mitten av februari stod det klart att Charlie Weberg lånades ut till GAIS. Redan i slutet på förra säsongen hade mittbacken en dialog med Olof Mellberg, som då meddelade att han borde försöka hitta en utlåning för att garantera speltid under säsongen.

Efter hårt arbete tillsammans med agenten dök GAIS upp. Där blev förtroendet stort direkt.
– Jag tror att jag blev klar sent en fredag, klockan 10 på kvällen, och sen direkt fanns jag med i startelvan i en träningsmatch på lördagen. Så jag har verkligen känt förtroende hela tiden, säger Charlie Weberg till Fotboll Skåne.
– Nu har jag fått spela i stort sett alla matcher och har fått tränarnas stöd direkt. Jag känner att jag har utvecklats mycket som spelare.
– Jag är kanske inte en annorlunda fotbollsspelare egentligen, men jag har kunnat växa med speltiden och har utvecklats med mer självförtroende.

Charlie Weberg har samtidigt följt HIF under hela den allsvenska säsongen, och har kunnat se nästan samtliga matcher då det sällan krockar med när GAIS spelar. Mittbacken håller fortfarande HIF varmt om hjärtat, men det finns ingen dialog med klubben under utlåningen.
– Jag har faktiskt inte hört någonting från HIF på hela säsongen. Men mitt fokus är ändå hundra procent på GAIS. Det måste det vara för att jag ska kunna prestera här och för att min utveckling ska bli så bra som möjligt.
– Redan tidigt på försäsongen kände jag att vi hade ett bra lag här i GAIS, men det var säkert 13-14 nya spelare in. Det tar tid att sätta spelet i en så ny trupp. Men när vi väl har hittat det har vi blivit svåra att slå och har haft en periodvis väldigt bra säsong.

Just nu har Charlie Weberg ett kontrakt med Helsingborgs iF som sträcker sig över nästa säsong. Men då det inte finns någon dialog med klubben vet han inte hur framtiden ser ut. Samtidigt har GAIS varit öppna med att man gärna behåller mittbacken. Sportchefen Nicklas Karlström har öppnat för att man ska ta en dialog med HIF om spelarens framtid.
– Det är klart att det känns väldigt bra att GAIS vill ha mig.
– Jag håller alla dörrar öppna inför 2021. Det är jag nästan tvungen att göra när jag inte har fått någon indikation alls från HIF. Men jag är öppen för flera lösningar och det känns skönt att GAIS har visat ett så öppet intresse för mig.
– Det blir några intensiva månader nu efter säsongen innan jag vet hur det blir nästa år, men jag tror att det ska lösa sig.

Foto: Bildbyrån

Annons