Tsouka och Sjöberg delade på vinsten i HIF:s jojo-test

HIF vill värva spelare som klarar av att springa mer och snabbare.
Baserat på måndagens träning verkar de ha hittat flera nyförvärv som passar in på den profilen.

På måndagen var det dags för Helsingborgs IF att köra jojo-testet, det fystest som går ut på att springa så många korta sträckor som möjligt och där man har en viss tid på sig under varje sträcka.

Fyra av sex nyförvärv var med. Den som saknades var Egzon Bejtulai som anländer till Helsingborg i dag. Anders Randrup, Andreas Landgren, och den sjätte värvningen Assad Al Hamlawi saknades på träningen, och målvakterna gjorde inte testet utan tränade för sig själva.

Den första som gav upp var Mohammed Abubakari, följt av bland annat Jakob Voelkerling Persson, Andreas Granqvist, och Rasmus Jönsson.

Däremot hängde resten av nyförvärven med bra. Joseph Ceesay och Brandur Hendriksson slutade ”femma” och ”sexa”.

– Jag satsade på topp-5. Hade det gått några månader till hade jag kanske kommit topp-3, säger Ceesay som anlände förra veckan efter tre veckor i Gambia.

Därefter var det Noel Mbo och Daniel Hafsteinsson som gav upp innan det bara var Ravy Tsouka och Filip Sjöberg kvar. De delade på vinsten. Bägge fick för många varningar och diskvalificerades under samma längd eftersom de inte hann fram i tid. Det tog dock lång tid innan Tsouka ens såg trött ut.

– Jag tror jag nog hade haft två längder till i mig, men Ravy kändes riktigt stark. Jag skrek på honom och undrade om han kunde gå av snart, säger Sjöberg som även i junioråren brukade vara i topp på jojo-tester.

Förutom jojo-testet var måndagens träning bestående av uppvärmning och kvadraten.