Träningsblogg HIF: Tunt på spelare – men inga med från U19

Helsingborgs IF tränar på som vanligt.
På fredagens träning saknades dock flera spelare, och fyra spelare gick av efterhand.

Helsingborgs IF träning
Filborna IP, konstgräsplan, ca 10.30 till ca 12.45

Frånvarande: Alexander Nilsson, Assad Al Hamlawi, Andreas Landgren, Egzon Bejtulai, Joseph Ceesay.
Gästtränade: Marcus Olsson.

Trots Coronatider tränar Helsingborgs IF på som vanligt inför allmänheten. Träningsmatchen imorgon mot Trelleborgs FF samt matchen mot Norrby IF nästa vecka är inställda. Det innebar att dagens träning var ett helt vanligt pass på Filborna IP.

Frånvarande idag var som vanligt Alexander Nilsson, Assad Al Hamlawi och Andreas Landgren som sedan tidigare har varit skadade en längre tid. Egzon Bejtulai har åkt hem till sitt hemland av personliga skäl och Joseph Ceesay är hemma på grund av sjukdom berättar Victor Dymne, sjukgymnast i HIF. Marcus Olsson fortsätter att gästspela med laget samtidigt som Martin Olsson var kvar på Olympia. Förra fredagsträningen gick Martin Olsson ut tidigare från träningen på grund av en känning och har sedan dess inte tränat med laget. Inga U–spelare var med.

Uppvärmningen bestod av löpning med olika rörelser och sedan stretching. Därefter kvadraten i två olika grupper, med endast ett tillslag. Under övningen såg man att det är väldigt bra stämning i truppen med mycket skratt. Alhaji Gero räknade bollpassningarna på svenska och körde några “Stex, sax, påse” för att försöka undvika att vara i mitten. Andreas Granqvist stod för träningens citat när Anders Lindegaard och Anders Randrup var i mitten en längre tid: ”Det är två danskjävlar!”.

Efter uppvärmningen och kvadraten gick det över till en passningsövning som liknade matchspel. Åtta mot åtta (med en spelare som var med båda lagen) skulle lagen passa runt på planen som inte hade några mål.

Sedan var det dags för en anfallsövning, tre försvarare mot fem offensiva spelare. Övningen omfattade tre olika anfallsspel/moment.
1) Först skulle den defensiva mittfältaren slå djupledsbollar till anfallet som skulle försöka ta sig förbi försvararna. Blev det mål eller att försvararna rensade, då började moment 2.
2) Marcus Olsson stod på vänstersidan och slog inlägg till straffområdet. Vid mål eller rensning började moment 3.
3) Den defensiva mittfältaren fick bollen och började anfallsspelet, när både försvararna och anfallarna var långt nere i banan. Efter moment 3 roterade försvarare och anfallare.

Försvar 1:
Anders Lindegaard
Jakob Voelkerling Persson-Andreas Granqvist-Erik Figueroa

Anfall 1:
Max Svensson-Anthony van den Hurk-Alex Timossi
Rasmus Jönsson
Brandur Hendriksson

Försvar 2:
Kalle Joelsson
Anders Randrup-Ravy Tsouka-Adam Eriksson

Anfall 2:
Noel Mbo-Alhaji Gero-Filip Sjöberg
Armin Gigović
Mohammed Abubakari

Efter anfallsövningen var det dags för smålagsspel. Tre lag, fem mot fem. Marcus Olsson och Anthony van den Hurk avstod spel och sprang istället vid sidan av.
– Han har kommit till ett nytt lag och har en hel säsong bakom sig. Vi kände att vi skulle säkra upp. En säkerhetsåtgärd. Han måste får anpassa sig till hur vi tränar här, säger Victor Dymne.

Lag Gul: Noel Mbo, Max Svensson, Brandur Hendriksson, Andreas Granqvist, Erik Figueroa.
Lag Orange: Adam Eriksson, Jakob Voelkerling Persson, Mohammed Abubakari, Filip Sjöberg, Rasmus Jönsson.
Lag Blå: Alhaji Gero, Alex Timossi, Armin Gigović, Anders Randrup, Ravy Tsouka.

Under matchspelet blev Erik Figueroa skadad och kunde inte fortsätta. Jakob Voelkerling Persson åkte också på en smäll. Han fick linda vaden och titta på resten av träningen.
– Erik åkte på en överbelastningsskada. Vi får följa upp det under nästa vecka. Får se om den lugnar ner sig under helgen. Han är förhoppningsvis redo nästa träning.
– Jakob fick ont i vaden efter en smäll. Vi har inte undersökt honom. Han tränar igen nästa vecka, säger Victor Dymne.

Tre små tankar

Varför tränar inga ungdomsspelare med A-laget? Med en lång försäsong framför sig och med många spelare borta kan det vara läget att flytta upp några talanger för att testa och utvecklas på seniornivå. Under U21-matchen förra veckan fick akademispelarna beröm för sina insatser.

Andreas Granqvist är extremt viktig för Helsingborgs IF. Han hörs hela tiden över hela planen, på alla träningar. Med sin kunskap och erfarenhet ger han alltid instruktioner och feedback till laget.

Jakob Voelkerling Persson tränar fortfarande bredvid Andreas Granqvist i mittlåset. Det har han gjort i några träningar nu och stått för en stabil insats. Kan vi se honom i en allsvensk startelva? Är han redo för det?

Annons