Träningsblogg HIF: “Good Anthony, I fucking love it”

Trots coronaviruset körde Helsingborgs IF på sin träning som vanligt.
Bröderna Olsson är kvar, van den Hurk gav ett stabilt intryck, och Jakob Voelkerling Persson var konstant i “startelvan”.

Helsingborgs IF träning
Filborna IP, konstgräsplan, ca 10.30 till ca 12.00
Frånvarande: Alexander Nilsson, Assad Al Hamlawi, Andreas Landgren.
Gästtränade: Martin Olsson och Marcus Olsson. 

Det blir ingen träningsmatch mot Mjällby AIF på söndag. Efter att Mjällby hade gått vidare från svenska cupens gruppspel fick träningsmatchen bli inställd. Det gjorde att dagens träning blev en helt vanlig fredagsträning.

Frånvarande var trion Alexander Nilsson, Assad Al Hamlawi och Andreas Landgren som sedan tidigare är skadade. Bröderna Olsson fortsatte som vanligt att träna med laget. Träningen hölls på ett regnigt och kyligt Filborna IP.

Efter en uppvärmning med löpning och stretching gick det över till passningsövningar. Det följdes av varianter av kvadraten och passningar med ett tillslag, innan det blev dags för matchspel som pågick i cirka en timme. Olika spelare testades i olika positioner, och de enda som inte roterade från varandra var trebackslinjen: Jakob Voelkerling Persson-Andreas Granqvist-Erik Figueroa.

Under de olika matcherna var det alltid Andreas Granqvist som hördes över hela planen. Han styrde och ställde i laget om hur defensiven och offensiven skulle agera i olika situationer samt gav mycket feedback till medspelarna.

Senaste nyförvärvet Anthony van den Hurk stod för en stabil träning. Han stack inte ut ur mängden men gjorde inte heller bort sig. Han gjorde bland annat en fin tackling, vilket Andreas Granqvist uppskattade högljutt: “Good Anthony, I fucking love it”.

Ingen spelare stack ut ordentligt under matchspelet, utan alla stod för en stadig insats. Alex Timossi gjorde ett fint mål där han vände upp i banan och placerade in bollen i bortre hörnet. Alhaji Gero stod för det sista målet med matchens sista spark. Hela laget jublade ordentligt då det innebar en vinst med 2-1. Det andra laget hävdade offside, men det blev tilldömt mål.

Under matchspelet fick jag inga indikationer på en slutlig startelva om Allsvenskan hade spelats snart. Det var mycket rotationer och det kändes som en lite lugnare träning. Under matchspelet visade inte lagen på något särskilt fint anfallsspel. De stod inte för massa fina inspel i straffområdena utan det var mest långskott och spel på mittplan.

Adam Eriksson gick av planen under matchspelet. Det rörde sig inte om en allvarlig skada utan han var lite stel och kunde inte fortsätta. Martin Olsson gick ut från träning tidigare på grund av en känning.

Annons