Tio saker från HIF-HIF 1-1: van den Hurks lovande debut

Helsingborgs IF spelade en relativt jämn internmatch på torsdagen.
Lag Vit gjorde 1-0 via straffmål av Max Svensson.
Lag Blå kvitterade när Armin Gigovic plockade upp en andraboll efter ett Tsouka-inlägg, och fick två chanser på sig att avsluta. 

1. Anthony van den Hurk gjorde sin första match i HIF-tröjan. Han hade ett par dugliga avslut och var involverad i spelet flera gånger, där han greppade tag i bollen och fint levererade vidare.

2. Noel Mbo vägrar att ge upp. Han hade enkelt kunnat försvinna i anfallskonkurrensen, men han springer runt och försöker hela tiden att fixa saker. Räcker det för att få en ärlig chans i Allsvenskan?

3. Alex Timossi är i en startelva i en allsvensk premiär. Frågan är vem av Jönsson, van den Hurk, Gigovic, Abubakari, Hendriksson, och Svensson som inte är det?

4. Fyrlingen Timossi-Mbo-Carlius-Svensson hade en period där de lekte kombinationsfotboll med varandra.

5. De fyra unga startspelarna (Carlius, Widell, Göransson, Hellman) gjorde det bra och föll absolut inte ur ramen.

6. Alhaji Gero har Allsvenskans mest fascinerande avslutsteknik. Han kan inte göra “normala avslut”, utan det blir bara underliga sådana som ibland bryter mot all logik. I dag vräkte han på ett långskott hårt som fasen i ribban, i ett läge där ingen hade förväntat sig något skott.

7. Man blir glad av att se mittbacken Casper Widell. Allt blir inte rätt, men en 16-årig mittback med de egenskaperna och det modet… Det kan bli bra, det där.

8. På tal om att bli glad av att se en försvarare spela fotboll: Ravy Tsouka. De där pinnsmala, intensiva, otröttbara benen sticker ofta ut i matcherna.

9. Att domaren sedan tyckte att Tsouka skulle bli utvisad, för att ha gått in för tidigt efter skadebehandling, och inte lät honom spela klart i en internmatch… Nja. Underkänt. Vissa saker släpptes jämfört med en vanlig match, andra saker följdes strikt. Inte enkelt för spelarna att veta domarnivån.

10. Det är många olika spelare som får testa att ta fasta situationer. Det känns som HIF kan tappa några mål i år på att inte ha en riktigt bra fot, om inte Brandur Hendriksson exploderar där.

Startelva Vit: Lindegaard – Ceesay (70′), Voelkerling Persson, Granqvist (K), Hellman – Hendriksson, Abubakari – Timossi, Carlius (70′) M.Svensson – Mbo

Inhoppare: Sundström (70′), Larsen (70′)

Startelva Blå: Joelsson – Tsouka (utvisad 80′), Widell, Randrup – Sjöberg, Gigovic, Göransson (70′), Eriksson (K) – Jönsson, Gero, van den Hurk (85′)

Inhoppare: Fredland (70′), Salama (80′), A.Svensson (85′)

Foto: Bildbyrån

Annons