Tio raka 90-minutare för Adam Eriksson: “Måste visa upp sig”

Efter en stökig försäsong har Adam Eriksson tio raka 90-minutare för HIF.
Nu hoppas ytterbacken få stanna i klubben även nästa säsong.
– Jag har sagt hela tiden att jag trivs jättebra här, säger Adam Eriksson till Fotboll Skåne.

Adam Eriksson är trotjänaren från Borås som nu är inne på sin femte säsong i Helsingborgs IF, och som varit med på den tunga resan ner i Superettan och tillbaka till Allsvenskan. Det här såg ut att bli ett år med tuffare konkurrens på vänsterkanten, men tolv omgångar in i säsongen är han en av lagets mest frekventa spelare.

Så här långt har Adam Eriksson fått speltid i samtliga tolv allsvenska matcher, och har dessutom tio raka 90-minutersmatcher på slutet. Just nu sitter 30-åringen på ett utgående kontrakt, men med ett optionsår som kan förlänga vistelsen på Olympia med ett år.
– Nej, det har inte varit någon diskussion än.. Det är inget jag har förväntat mig heller. Men sen är det klart att man måste göra det någon gång, säger Adam Eriksson till Fotboll Skåne.
– Vanliga år har man lite tid på sig efter säsongen, innan kontraktet går ut, men i år blir det inte riktigt så. Diskussionen måste kanske komma tidigare. Sen får vi se när den kommer, och hur HIF vill ta den diskussionen. Det är en tvåsidig option och är vi båda överens fortsätter det bara som vanligt.

Tidigare har Adam Eriksson berättat att han snarare ser avtalet som utgående, än ett avtal med ett optionsår. Anledningen till det är att båda parterna fortfarande måste vilja förlänga för att optionsåret ska träda i kraft. För egen del är det självklart att Adam Eriksson vill stanna.
– Ett år som man har ett utgående kontrakt blir speciellt, och det handlar om att visa upp sig. Om inte HIF vill förlänga hoppas man på att någon annan klubb vill ha en. Det är ett viktigt år, och jag känner själv att jag måste prestera. Det är klart att man alltid gör sitt bästa, men det gäller att steppa upp.
– Den här branschen är väldigt speciell och det kan hända mycket på kort tid. Man får ha lite is i magen, och så hoppas jag på det bästa. Vi har bott här i snart fem år, så jag känner mig hemma här. Den tryggheten som finns här och hur bra jag trivs väger tungt.

Adam Eriksson har spelat över 140 matcher för Helsingborgs IF.

Annons