Timossi tillbaka mot Örebro – men fortsatta backproblem

Helsingborgs IF har haft stora problem med skador under 2020.
Nu kan laget återigen få klara sig utan renodlade mittbackar.
– Det är ingen hemlighet att vi har enorma problem, säger Olof Mellberg inför matchen mot Örebro SK.

Säsongsinledningen har inneburit en hel del pusslande med laget för huvudtränaren Olof Mellberg, som fått klara sig utan flertalet av sina tongivande spelare på grund av skador. Inledningsvis var det främst innermittfältare som saknades, men nu har problemen flyttats till försvarslinjen.

I de senaste matcherna har fyra ytterbackar använts i fyrbackslinjen, och det kan bli samma sak mot Örebro SK på torsdagen. Olof Mellberg väntar med att avslöja den faktiska matchtruppen, men Casper Widell kan eventuellt vara aktuell.
– Det är ingen hemlighet att vi har enorma problem. Det var någon som pratade om målvaktssituationen, men det känns nästan som det minsta problemet. Vi har fortsatta väldiga problem med försvarsspel. De är ganska lätträknade på en näve, som finns tillgängliga, och mittbackar kanske man inte ens behöver en näve, säger Olof Mellberg.

Jakob Voelkerling Persson och Casper Widell närmar sig spel, och den senare kan vara aktuell för truppen. Anders Randrup och Adam Eriksson har haft problem i början av veckan, och enligt Olof Mellberg är det troligare att den förstnämnda måste avstå matchen. Joseph Ceesay är precis på gränsen.
– Men Timossi ser okej ut. Han är aktuell.

Sedan tidigare är också Andreas Granqvist och Erik Figueroa borta från spel. Reservmålvakterna Alexander Nilsson och Kalle Joelsson måste avstå morgondagens match, vilket gör att Ian Pettersson tar platsen på bänken.

Brandur Hendriksson spelade återigen bara en halvlek senast, men enligt Olof Mellberg är han redo för startelvan igen.
– Jag tror att han är taggad på mer nu tror jag. Det gäller också att verkligen komma in i tempot, som han behöver ta kliv i hela tiden.

Vidare är Anthony van den Hurk avstängd efter att ha fått sitt fjärde gula kort i förra omgången.

LÄS MER: Parodisk nivå på skadorna i HIF (Jonas Hansson)

Foto: Bildbyrån

Annons