Timossi och Bejtulai redo för match igen: “En bra genomkörare”

AYIA NAPA.
I morgon, tisdag, spelar HIF mot ryska FK Tekstilshik Ivanovo på Cypern.
Då är både Egzon Bejtuali och Alex Timossi tillbaka i matchtruppen.
– Det är lite småkänningar här och var, säger Olof Mellberg om skadeläget i truppen.

Efter fyra raka träningsmatcher utan vinst stod Helsingborgs IF för en bättre insats i sin senaste träningsmatch, mot lettiska FK Liepaja. Då slutade matchen till slut 3-1, men det var HIF som var klart dominanta under stora delar av matchen.

På tisdagseftermiddagen – närmare bestämt 14:00 svensk tid – spelar HIF lägrets andra och sista match. Då väntar FK Tekstilshik Ivanovo, ett lag från den ryska andraligan. Adil Kizil scoutade lagets träningsmatch förra veckan, och bilden han återger är ett välorganiserat lag i ett lågt, klassiskt 4-4-2. Enligt chefsscouten finns det vissa likheter med Lars Lagerbäcks sätt att spela fotboll.

Olof Mellberg å sin sida har sett ett par matcher på video för att skapa sig en bild av laget, men är samtidigt tydlig med att HIF har sitt huvudsakliga fokus på sig själva.
– Jag ser framför mig en bra genomkörare igen, inte minst fysiskt. Se hur vi mycket klarar av och hur bra energi vi får med tanke på att det är kort tid mellan matcherna. Om vi kan avsluta den matchen på ett bra sätt, utan skador, så har det varit en jäkligt bra vecka ur det perspektivet, säger Olof Mellberg dagen innan match.

Inför mötet med FK Liepaja låg fokus på att få upp tempot i spelarna, och förhoppningen var att det skulle bli en riktig tempomatch. Det är någonting som HIF jobbar hårt med både i träning och i match på Cypern.
– Ja, det blev hyfsat (mot FK Liepaja). Vi är fortfarande inte i nivåerna som vi vill ha i en allsvensk match. Där är vi inte i tempo. Det finns att jobba på, absolut. Med tanke på att det var match så nyligen blir det intressant att se hur spelarna hanterar det i morgon.
– De här två matcherna är helt klart en del i träningen. Det är viktigt att få upp den intensiteten vi haft på träningar även i matcher. Men det är svårare, för det är större yta och elva mot elva. Det blir lätt ett lugnare tempo, men det gäller att försöka få upp samma intensitet som när man spelar smålagsspel. Det är inte lätt. Där händer det saker hela tiden och adrenalinet är uppe. Då är det lätt att det kommer mycket bra sekvenser och beslut. Allting går fortare, både tanken och benen.

Glädjande är också att Egzon Bejtulai och Alex Timossi kunde träna obehindrat under måndagen. Båda spelarna finns med i matchen mot FK Liepaja. Det gör däremot inte Erik Figueroa, som åkt hem till Sverige då han snart ska bli pappa. Alexander Nilsson, Assad Al Hamlawi och Andreas Landgren är av medicinska skäl inte redo för match.

Anders Lindegaard kommer troligen att spela 90 minuter, och i övrigt är förhoppningen att kunna matcha en stark startelva. Men de allra flesta spelarna kan förmodligen förvänta sig speltid.
– Ja, vi är ju i dagsläget inte så otroligt många fler, så det känns som att hela truppen är där och får speltid. Så är det även i morgon. Vi försöker få ut så mycket som möjligt, och se spelare i positioner som de kan tänkas starta i sen i Allsvenskan.
– Vi tänker bygga vidare på koncepten, både anfallsspel och försvarsspel, från de här två senaste matcherna. Vi har jobbat på det mycket i veckan, och får lite kontinuitet i det. Men vi kommer snurra lite på positionerna.

Fotboll Skåne kommer att liverapportera matchen här på sajten!

Foto: Bildbyrån

Annons