Gabrielsson leder HIF i derbyt: “Förberett oss på olika scenarion”

Helsingborgs IF får klara sig utan Olof Mellberg under derbyt.
I hans ställe leder assisterande tränaren Thomas Gabrielsson laget.
– Tyvärr kan vi inte kommunicera mellan varandra. Det får vi inte göra, säger Thomas Gabrielsson till Fotboll Skåne. 

Olof Mellberg har varit hetlevrad på sidlinjen i flera allsvenska matcher, men senast mot Hammarby gick det steget längre. Domaren för dagen, Adam Landebäck, valde att visa huvudtränaren det röda kortet efter att Olof Mellberg frustrerat opponerat sig mot domslut.

Det innebär att Olof Mellberg inte sitter på bänken när Helsingborgs IF spelar derby borta mot Malmö FF på onsdagskvällen. Thomas Gabrielsson, assisterande tränare, tar över hans roll under matchen.
– Det viktigaste är att man känner att man är förberedd på ett bra sätt, och det känns som att vi är det. Vi har jobbat på bra med Olof och hela tränarteamet, och gått igenom flera scenarion. Det känns som att vi är väl förberedda, säger Thomas Gabrielsson.

Hur kommer ni att kommunicera under matchen?
– Tyvärr kan vi inte kommunicera mellan varandra. Det får vi inte göra. Därför är det jätteviktigt att vi, som vi har gjort nu, förberett oss på många olika scenarion.

Därför har Helsingborgs IF valt att lägga extra mycket tid i sina förberedelser, inte minst för att spelarna ska vara helt på det klara med vad som väntar.
– Det som jag kan säga är att vi har en jättebra tydlighet hur vi vill spela och spelarna vet vad de ska göra. Det är det viktigaste.

Hur kommer du vara på sidlinjen?
– Det beror på matchen.

Då finns det kanske en risk att du också blir utvisad?
– Som det ser ut i Allsvenskan kan man ju bli utvisad för småsaker.

Foto: Bildbyrån

Annons