Succéinhopp av Ceesay efter tio matchers skadefrånvaro

Joseph Ceesay inledde säsongen som HIF:s bästa spelare.
Sedan var han skadad i tio matcher.
– När det inte blir så mycket vila mellan matcherna så har de inte velat riskera att jag ska dra upp det igen och missa hela säsongen, säger Ceesay.

Joseph Ceesay var nästan det enda positiva med HIF under de två första omgångarna av årets Allsvenskan. Efter det hade han bara spelat 45 minuter på grund av skada, innan han hoppade in mot IFK Norrköping (3-2).

Efter några minuter på planen lekte han bort Linus Wahlqvist och fixade segern.

– Jag tänkte bara att jag är pigg och ytterbacken har spelat hela matchen. Det var bara att utnyttja det, säger Ceesay till Fotboll Skåne.

Ceesay har varit på väg tillbaka under lång tid, men inte blivit uttagen. De två senaste matcherna var han med i 20-mannatruppen utan att få plats på bänken.

De har inte velat ta några risker med tanke på vilken skada det handlade om, en skada i baksida lår.
– Det tog lite tid, men nu känns det bra.
– När det inte blir så mycket vila mellan matcherna så har de inte velat riskera att jag ska dra upp det igen och missa hela säsongen.

Räkna med fler ryck ute på kanten de kommande veckorna. Trots att Ceesay knappt har spelat så är det bara en HIF-spelare, Max Svensson, som enligt Instat gjort klart fler dribblingar än Ceesay under hela säsongen.

Foto: Bildbyrån

Annons