Spelarbetyg HIF: Genombrottsmatchen för Dennis Olsson?

HIF bytte från 4-2-3-1/4-4-2 till 4-1-4-1, bänkade Jönsson och Landgren, och satsade ungt.
Och framför allt tog de in Dennis Olsson i startelvan.
Det gav seger mot IK Brage (3-0).

Annons

Anders Lindegaard – 4

Efter en sträcka med tio nollor på 15 matcher i somras så har det varit mer normalt på slutet: en nolla på de sju senaste matcherna. I dag utökades det till två nollor på åtta matcher. Gjorde en stark räddning tidigt i andra halvlek, och skötte allt annat stabilt.

Ravy Tsouka – 3

Andra starten som högerback i år (och han har bytt till högerback under ett par andra matcher). Tappade markering på den fria Brage-spelaren i första halvlek, men i övrigt klart godkänd. Det var som vanligt: med sin snabbhet hann han med att fixa saker både defensivt och offensivt.

Casper Widell – 5

Neutraliserade Brages anfallare. Syntes bara när det behövdes och spelade enkelt (förutom ett bolltapp efter en längre dribblingsräd). Kollar man på matchbetygen för 2021 så är han HIF:s bästa mittback i år.

Charlie Weberg – 3

Verkade ha tagit petningen senast på rätt sätt, då han visade samma form som han hade i några matcher under våren. Höll dock på att skänka bort ett mål.

Bödvar Bödvarsson – 3

Hade några bra och viktiga aktioner i defensiven. En av hans bättre matcher i år, även om det sällan har blivit riktigt bra matcher.

Brandur Hendriksson – 3

Spelade ensam defensiv mittfältare och skötte det bra. Har definitivt spelat upp sig under hösten. Hans fasta situationer var, som alltid, farliga nästan varje gång.

Wilhelm Loeper – 4

Han har gjort bättre matcher i år, men ändå fixade han frisparken till 1-0 och fick “hockeyassist” på de två andra målen.

Adam Kaied – 4 (ut 85′)

Riktigt bra utan boll: många viktiga löpmeter och hög intensitet. Mer ojämn med boll, men gjorde bland annat en assist.

Benjamin Acquah – 3 (ut 65′)

Försökte vara kreatör och gjorde det ganska bra utan att dominera. Tog dock ett nytt gult kort och är avstängd mot Värnamo. Sex gula kort på drygt 820 spelade minuter gör honom till en av Superettans mest varnade spelare per spelad minut. Riktigt nära att bli utvisad i dag.

Dennis Olsson – 4 (ut 85′)

Efter en halvtimme hade han gjort mål, varit nära ett andra mål, och fixat varningar på två Bragespelare. Den nivån kunde han inte hålla uppe efter det, men en imponerande insats totalt sett. Under året har han ofta gjort ganska mycket på den lilla tid han har fått på sig. Lite udda att han inte har fått fler riktiga chanser av Lennartsson.

Anthony van den Hurk – 3 (ut 85′)

Försöket med van den Hurk som släpande anfallare verkar äntligen vara över, och det ska HIF vara glada över. Får nu spela längst fram och tar sig då också till bättre lägen. Målskytt till 2-0 och kunde ha gjort fler mål. En av några “3:or” som lika gärna kunde ha fått en 4:a.

Viktor Lundberg (in 65′), Vladislav Kreida (in 85′), Rasmus Karjalainen (in 85′ och målskytt), Rasmus Jönsson (in 85′) spelade för kort tid för betyg. 

Foto: Bildbyrån