Söndagsswishen hoppas nå 100 000 till helgen: “Magisk siffra”

Sju gånger om har Ted Hundborg anordnat söndagsswishen.
Nu har HIF:s supporterforum samlat in 86 787 kronor till HIF.
– Tanken är att köra tre söndagar till, men inget är skrivet i sten, säger Ted Hundborg till Fotboll Skåne.

Annons

I tuffa ekonomiska tider för Helsingborgs IF försöker många supportrar stötta sin förening på olika sätt, och för Ted Hundborg är det söndagsswishen som gäller. Varje söndag hålls en slags auktion och insamling i HIF:s supporterforum på Facebook med fina priser i potten.

Efter söndagens sjunde omgång av söndagsswishen är insamlingen nu uppe i totalt 86 787 kronor. Målsättningen inför söndagens vända är att nå upp till 100 000 kronor – pengar som då oavkortat har stärkts klubbkassan hos HIF.
– Vad som ligger i potten på söndag är inte klart än, men självklart hoppas jag att den inbringar en bra slant så vi spräcker den magiska siffran, säger Ted Hundborg till Fotboll Skåne.
– Det har varit klart över förväntan. Trots att många har det tufft ekonomiskt, alltså inte bara HIF som klubb, så har de ändå ett par slantar över att skjuta till.

Helsingborgs IF har också valt att pusha initiativet i sina sociala kanaler, och har dessutom bistått med exempelvis årskort i prispotten flera söndagar. Ted Hundborg hoppas att supportrar fortsätter att stötta föreningen på olika sätt under resten av det här året, som kommer att bli tufft ekonomiskt.
– Bli medlemmar, köp årskort, handla i shopen och käka uppe på Olympia. Om man är företagare lyfter man luren och ringer HIF, och berättar att man vill bli sponsor.

Foto: Emelie Hübner / Bildbyrån

Annons