Skadeproblem i HIF inför derbyt – nyckelspelarna borta

Helsingborgs IF har haft stora problem skador under säsongsinledningen.
I derbyt mot Malmö FF saknas fortfarande flera viktiga spelare.

Inledningen på den allsvenska säsongen har inte varit den bästa för Helsingborgs IF, varken ur ett resultat- eller skademässigt perspektiv. Flertalet tongivande spelare har varit utanför laget under en längre period, och inför derbyt mot Malmö FF är det fortsatt många spelare borta.

Andreas Granqvist är borta med skada, och hans tidigare mittbackskollega Erik Figueroa är inte redo för spel än. Mohammed Abubakari utgick skadad mot Hammarby, och är dessutom avstängd i onsdagens derby efter att ha fått sitt fjärde gula kort för säsongen senast. Kalle Joelsson rehabiliterar fortfarande sin knäskada. Andreas Landgren är inte heller redo för match än.

Anders Lindegaard saknades i senaste matchen och är inte tillgänglig i Skånederbyt heller. Därmed lär Alexander Nilsson starta igen.

Senast var Jakob Voelkerling Persson och Anders Randrup tillbaka i matchtruppen. Joseph Ceesay är uttagningsbar, och det återstår att se om det är comebackläge för honom. Senast var han med i 20-mannatruppen, men aldrig i matchtruppen. Casper Widell spelade från start i P19-matchen i helgen och är fullt redo för att spela a-lagsmatch igen.

Foto: Bildbyrån

Annons