Skadeläget inför IFK Göteborg – Maholli och JVP tillbaka

Anders Lindegaard fick utgå skadad senast och kan inte vara med nu.
Däremot finns det andra mer positiva HIF-besked.
– Vi går troligen ut med truppen under eftermiddagen, säger Olof Mellberg.

I veckan pratade sjukgymnasten Victor Dymne mer ingående om skadeläget i Helsingborgs IF och nu är det bekräftat vilka spelare som kan respektive inte kan medverka i söndagens ångestmöte med IFK Göteborg på Olympia.

Precis som väntat är Anders Lindegaard otillgänglig, och inte heller Andreas Granqvist, Rasmus Jönsson, Marcus Olsson, Kalle Joelsson eller Assad Al Hamlawi kan spela. Den sistnämnda gjorde det viktiga kvitteringsmålet i bortamatchen mot IFK Göteborg i somras.

Däremot finns det positiva besked kring Jakob Voelkerling Persson, som är tillbaka från den hjärnskakning han ådrog sig i matchen mot BK Häcken.

Andreas Landgren gjorde bara ett fåtal minuter senast, men är nu redo att växla upp och spela en längre period efter att ha tränat på under veckan.

Shkodran Maholli har också kunnat träna för fullt under veckan och är aktuell för comeback mot IFK Göteborg.

I bortalaget IFK Göteborg är August Erlingmark inte med, då en person i hans närhet testats positivt för corona. Olof Mellberg vet inte om det blir en omedelbar fördel för HIF.
– Jag vet inte. De har ganska stor grupp i dagsläget, med många kvalitetsspelare. Fokus är på oss själva nu. När vi får deras lag kollar vi lite på vad de kan tänkas göra som lag.
– De har någon avstängning där också (André Calisir) och ytterligare sjukdom (Mattias Bjärsmyr har inte kunnat träna under veckan)  i försvaret.

Foto: Bildbyrån

Annons