Silly season-bloggen – Martin Olsson lämnar Helsingborgs IF

Annons

26 januari.

Martin Olsson kommer inte spela i HIF under 2021. Landslagmannen har enligt Expressen bestämt sig för att lämna klubben och väljer nu mellan andra lag.

Tidningen skriver om vitt skilda alternativ som Denizlispor i Turkiet och Pafos FC på Cypern samt BK Häcken. Ett beslut uppges vara nära förestående.

26 januari.

Svenskfödde Amor Layouni är inte särskilt känd här hemma, men i Norge är han han ett bekant namn för många. Yttermittfältaren som är uppväxt i Falun får beskrivas som en late bloomer, men när genombrottet kom gick det fort. Säsongen 2019 gjorde han tio mål och åtta assist för Bodö/Glimt på 21 matcher i Eliteserien. Samma år debuterade han i Tunisiens landslag. Därefter såldes han till Pyramids FC i Egypten dit han enligt egen utsago gick för pengarnas skull.

Layouni, som nu är 28, skrev igår på för Vålerenga där han blir lagkompis med bland andra Vidar Örn Kjartansson. Även Malmö FF var intresserade, säger Layouni i en intervju med VG.
– Det var aktuellt. Men jag tror inte att deras spelstil passar mig. Malmö spelar med wingbackar och om de spelar 4-3-3 går yttrarna inåt i planen. Då får jag inte använda mina styrkor.

Layouni motiverar med att återanvända Zlatan Ibrahimovics ”de köpte en Ferrari, men körde den som en Fiat”-citat.
– Jag förstod inte citatet tidigare, men nu gör jag det. Det gäller att använda mig på rätt sätt.

I samma intervju säger Layouni att Bodö/Glimt också ville värva honom, men att erbjudandet var alldeles för dåligt.

21 januari.

Romain Gall är visserligen tillbaka i Malmö FF efter lånet till Örebro SK, men det ser ut att bli kortvarigt. MFF verkar inte satsa på honom i år heller och det letas efter en övergång. Den här gången siktas det på försäljning snarare än ett nytt lån.

När Malmö FF köpte Gall så kostade han drygt fem miljoner kronor. De hoppas kunna få tillbaka tre-fyra miljoner kronor, enligt vad Fotboll Skåne erfarar. Det finns allsvenskt intresse, men Gall själv vill flytta till en utländsk klubb.

20 januari.

Arnor Traustason hade ett tungt 2020 och har bara ett år kvar på kontraktet. Nu skriver Kvällsposten att MLS-klubben New England Revolution har kommit med ett bra förslag till islänningen. De ska även ha kommit med ett konkret förslag till MFF.

Italienska Serie B-klubben Lecce ska vara en annan av de intresserade klubbarna.

20 januari.

Chefsscouten Vito Stavljanin har arbetat inom föreningen i flera år där han jobbat tätt med sportchefen Daniel Andersson.

Nu uppger GT att IFK Göteborg vill värva Stavljanin då klubbens nuvarande scout Olle Sultan börjar närma sig sin pension.

Enligt tidningen ska scouten haft möte med IFK Göteborg där man diskuterat en framtida anställning.

18 januari.

Intresset för Anel Ahmedhodzic har inte svalnat. Nu vill Atalanta värva mittbacken, enligt italienska Gazetta dello Sport och Sportbladet som båda uppger att förhandlingar har inletts.

Gazetta dello Sport skriver att Atalanta är redo att betala minst lika mycket som man gjorde för den kroatiske mittbacken Bosko Sutalo, som är lika gammal som Ahmedhodzic, vilket innebär 50 miljoner kronor eller mer.

I första hand ska Atalanta vara intresserade av att värva Ahmedhodzic till sommaren, men det kan också ske redan nu i vinter.

14 januari.

Malmö FF är intresserade av Hammarbys förre publikfavorit Björn Paulsen, enligt FotbollDirekt. Sajten skriver att Jon Dahl Tomasson har sin landsman som ett önskenamn då det är osäkert vilken mittbacksuppsättning som MFF kommer att ha när säsongen börjar.

Den 29-årige dansken, som kan spela på många positioner, tillhör tyska andradivisionslaget Ingolstadt men har ett kontrakt som går ut till sommaren. Enligt uppgifterna har Daniel Andersson varit i kontakt med Paulsens representanter och prislappen (sign on) som nämns är runt fyra miljoner kronor. Även Paulsens förra klubbar Hammarby och SönderjyskE sägs vara intresserade av honom.

13 januari.

Helsingborgs IF vill behålla Mix Diskurud, vilket sportchefen Andreas Granqvist har sagt till HD. Nu uttalar sig mittfältarens agent Fredrik Risp om situationen till FotbollDirekt. Risp säger att prio för den 30-årige norsk-amerikanen är att flytta utomlands och att det finns intresse från många håll.

Samtidigt vill Risp inte helt stänga dörren för HIF – såvida Diskerud inte hittat rätt på annat håll.
– Kommer vi in i februari månad och många fönster har stängt, då kan man ta en ny diskussion kring det. Men som det är exakt just i dag så är det inte aktuellt att ge sig in i en diskussion, säger Risp.

12 januari.

Nej, det blir ingen Viktor Gyökeres i MFF. FotbollDirekt avslöjar nu att anfallaren lämnar Swansea, återvänder till Brighton – bara för att lånas ut igen. Enligt sajten är det ett annat lag i Championship som det handlar om.

FotbollDirekt skriver att Gyökeres hade kostat Malmö FF mellan 13 och 17 miljoner kronor om affären hade blivit av.

12 januari.

Det blev inte Isaac Kiese Thelin eller Astrit Selmani, och MFF:s anfallsjakt ser inte heller ut att sluta med Viktor Gyökeres.

The Athletic-journalisten Andy Naylor skriver på Twitter att Gyökeres ser ut att lånas ut till en annan brittisk klubb än Swansea, där han har haft svårt att få tillräckligt med speltid.

MFF hade intresse för Gyökeres, något han själv bekräftade till Fotbollskanalen.

11 januari. 

Efter degraderingen till Superettan valde Joseph Ceesay att utnyttja sin klausul i kontraktet med Helsingborgs IF och lämnade klubben.

Spelaren är fortfarande kontraktslös men ser nu ut att vara på väg till nästa klubbadress i karriären.

Enligt uppgifter till Fotboll Skåne befinner sig Joseph Ceesay just nu i Polen där han sitter i karantän innan han genomgår en läkarundersökning hos Lechia Gdansk. På grund av landets restriktioner för covid-19 behöver spelaren sitta ett par dagar innan undersökningen kan genomföras.

Ceesay spelade förra året 19 matcher för Helsingborgs IF och stod för ett mål under säsongen.

Lechia Gdansk ligger för närvarande på en åttondeplats i den polska ligan  efter 14 omgångar.

6 januari. 

För fyra år sedan sålde HIF mittfältaren Emmanuel Boateng till LA Galaxy då ghananen ville testa sina vingar på andra sidan Atlanten. 26-åringen har sedan tillhört både DC United och Columbus Crew innan det sistnämnda laget i veckan beslutade att bryta Boatengs kontrakt.

Enligt uppgifter till Sportsworldghana.com har klubben valt att inte utnyttja en option som skulle förlängt spelarens avtal. Den förre HIF-mittfältaren är nu kontraktslös och gratis för andra klubbar, däribland Helsingborgs IF (?).

Emmanuel Boateng stod för sju mål och två assist på sina 42 matcher i HIF-tröjan.

20 december.

Det mesta talar för att Malmö FF gör en riktigt fet försäljning av Anel Ahmedhodzic i januari. Intresset från de europiska toppligorna för den 21-årige mittbacken är stort efter hans genombrottssäsong.

Nu skriver Kvällsposten att Atalanta är redo att lägga upp sju miljoner euro, drygt 70 miljoner kronor, för Ahmedhodzic. Tidningen hänvisar till ”italienska uppgifter som KVP har fått bekräftade”

19 december.

Tidigare i år försökte Al Nassr värva Anders Christiansen från MFF. Enligt Expressen budade den saudiska klubben runt 40 miljoner för mittfältaren, men MFF tackade nej till.

Nu har Al Nassr dock återkommit i ärendet enligt danska BT. Tidningen skriver att ett stort bud är att vänta i januari och att Christiansen, som erbjuds en jättelön, vill flytta.

15 december.

Max Svensson berättar till Fotbolldirekt att han i dagsläget inte har något erbjudande från andra klubbar att ta ställning till, men:
– Alla som spelat i Allsvenskan har som mål att stanna där eller spela högre. Ingen vill sänka sin nivå, det är så klart inget man vill, sen finns det saker att ta hänsyn till. Jag har ett år kvar på kontraktet.
– Jag känner inte för att lämna HIF som Bosman, det känns inte rättvist att klubben inte får något tillbaka. Det är ett litet dilemma för mig och klubben.

Han berättar vidare att han ännu inte har erbjudits någon förlängning, och att man ska vänta för att se vad som händer runt jul och i januari.

Svensson och Anthony van den Hurk är spelarna som har uttalat sig om att de är tveksamma till att följa med HIF ner i Superettan. HIF vill dock ha kvar bägge.

13 december. 

Igår kom uppgifterna om att Milos Milojevic är HIF:s förstaval som ny tränare i Superettan. Under söndagen rapporterar FotbollDirekt att tränaren och klubben har varit i kontakt med varandra.
–  Indirekt, genom agenter. Folk har sagt att det kan vara en möjlighet. Sedan kom det ut att jag redan skrivit kontrakt, jag kände bara “whats going on”. Jag har kontrakt här, det är inte bara för mig att hoppa vidare utan det måste gå genom Röda Stjärnan, säger han till sajten.

Ingenting är klart alltså. Milos Milojevic själv tror inte att det blir en fortsättning i Serbien, men hans framtid ska bestämmas nästa vecka. Tränaren hyser varma känslor för HIF.
– Även om det bara snackas om mig kring dem så är jag stolt. Det är en stor klubb med bra faciliteter, de har haft problem. Jag tror att den klubben har kraft och potential att komma tillbaka till allsvenskan, men inte bara det utan även spela en viktig roll i allsvenskan.

12 december.

Olof Mellberg lämnade HIF efter degraderingen till Superettan. Enligt Sportbladet har klubben nu bestämt sig för vem man vill ersätta Mellberg med till nästa säsong. Sajten skriver att klubben har erbjudit den tidigare Mjällbytränaren Milos Milojevic ett kontraktsförslag att bli huvudtränare.

Milojevic tog upp Mjällby från division 1 till Allsvenskan på två år men lämnade för ett tränaruppdrag i Röda Stjärnan förra säsongen.

11 december.

MALMÖ FF

Klara in:

Uppflyttade: Ellborg, Nuh, Eile, Edvardsson

Åter från lån: Nanasi, Gall, Sejdiu, Vagic, Antonsson

Klara ut: Bäckström (assisterande), Safari (slutar), Kiese Thelin (avslutat lån), Melicharek

Utgående avtal: M.Nilsson

Osäker framtid: Ahmedhodzic, Bengtsson, Traustason, Innocent, Antonsson, Gall

Vad som kan hända

MFF letar assisterande tränare, och bland kandidaterna finns Christian Järdler, Alexander Tengryd, och William Strömberg.

I och med den stora osäkerheten bland nuvarande alternativ så är MFF på mittbacks- och målvaktsmarknaden. Inte ens Brorsson, vars avtal går ut om ett år, är hundra procent säker att stanna då han kan kolla alternativ utomlands.

Vad som händer på målvaktsposten kan bero på hur Johan Dahlins skada läker. Han gick fortfarande med armen i mitella efter ÖFK-matchen, två månader efter operationen.

Intresset för Ahmedhodzic är mycket stort, men det gäller att hitta en klubb som både kan betala mycket till MFF och ge Ahmedhodzic mycket speltid. Gall lär försvinna, men det finns i dag inget konkret intresse från någon.

Anfallsfrågan måste lösas. Kiese Thelin är inte helt avskriven, men Anderlecht vill ha 20 miljoner och Kiese Thelin en stor sign-on. Astrit Selmani är ett annat alternativ. Prislappen för Selmani var drygt fem miljoner kronor i somras, men lär vara högre efter en stark höst trots bara ett år kvar på kontraktet.

Det kollas även på andra offensiva alternativ, där Haji Wright (Sönderjyske) kan vara en kandidat. Nils Fröling nobbade MFF för något år sedan då han ville ha mycket speltid 2020. En affär där och då hade kostat cirka åtta miljoner kronor. Kalmar FF och MFF har varit i möte igen under hösten. Var det för att åter diskutera Fröling, trots hans tunga år?

Enligt Kvällsposten kollar MFF på Pa Konate som en ny(gammal) vänsterback. Det är inte alls omöjligt att MFF tar tillbaka Amel Mujanic från Hobro redan i vinter.

HELSINGBORGS IF

Klara in: Reese (ansvarig för medicinska teamet)

Åter från lån: Weberg, Hafsteinsson, Thulin

Uppflyttade: Widell, Hellman (över försäsongen), Göransson (över försäsongen), Anton Nilsson (över försäsongen), Bengtsson (över försäsongen)

Klara ut: Mellberg (huvudtränare), Engström (assisterande), Dymne (fysioterapeut), Kizil (chefsscout), J.Ceesay, K.Ceesay, Maholli, Abubakari, Figueroa, A.Eriksson

Utgående avtal: Thulin, Martin Olsson, Marcus Olsson, Timossi, Diskerud

Osäker framtid: Granqvist (som spelare), målvaktsposten, Hendriksson, M.Svensson, Gero, Mbo, van den Hurk, Weberg, Hafsteinsson

Vad som kan hända

Det måste in flera personer i ledarstaben, där dock Sven Andersson har förlängt. Marcus Lantz är ett av namnen som cirkulerar kring huvudtränarjobbet.

Anthony van den Hurk sa till HD att han är tveksam till att stanna, och samma tidning skrev att Ludvig Carlius väljer mellan Mjällby och HIF. Max Svensson sa till Fotbollskanalen att han inte är sugen på Superettan 2021, men han har avtal i ett år till.

Det är osäkert vad som händer med spelarna som bortprioriterades av Mellberg: Gero, Mbo, Hafsteinsson, Weberg, och Thulin. Alla utom Thulin har avtal över 2021.

Granqvist berättade till Sportbladet att om de lyckas förlänga med Martin Olsson och Diskerud, vilket känns minst sagt tveksamt, så är truppen ”ganska klar”. De ska även kolla upp Timossis möjlighet att stanna.
– Det är viktigt att ha en grundstomme i laget som gör att de unga spelarna kan utvecklas i lugn och ro. (Men) vi kommer inte att göra tre-fyra spetsvärvningar för att gå upp, sa Granqvist till Sportbladet.

I dagsläget har HIF 17 kontrakterade spelare för 2021, där det är tunt på vänsterbackar och yttermittfältare.

6 december.

Det är redan klart att minst sex spelare kommer att lämna Helsingborgs IF. En sjunde ser ut att kunna följa med: Anthony van den Hurk. Det bekräftar han själv i en intervju med Helsingborgs Dagblad.
– Det är ett stort frågetecken för mig om jag ska vara ärlig, säger han till HD om HIF-framtiden.
– Jag har haft ett litet snack med klubben där jag sagt att jag verkligen vill prestera på högsta nivån även om jag har två år kvar på kontraktet. Vi ska ha några möten nu och så får vi se vad som händer.

Han säger vidare att klubbar både i Sverige och utomlands har visat intresse.

6 december.

Dusan Melicharek har haft en jobbig säsong där en knäskada styrt det mesta. Nu står det klart att den 37-årige målvakten lämnar Malmö FF efter totalt sex säsonger fördelat på två sejourer.
– Dusan har alltid varit en lojal lagspelare i Malmö FF. Det kan vara svårt när man inte spelar speciellt mycket, men han har alltid varit där och stöttat laget och sina målvaktskollegor, säger sportchefen Daniel Andersson i en kommentar.
Dusan Melicharek:
– Jag har haft sex fantastiska år i Malmö FF och jag har verkligen älskat tiden i klubben.

5 december. 

Enligt sajten VoetbalNieuws.be kan det hända saker kring belgiska Anderlecht under vintern. Isaac Kiese Thelin står inför en osäker framtid i klubben och nu vill man försöka få runt 2 miljoner euro för att släppa anfallaren. Det är drygt 20 miljoner svenska kronor.

Det är alltså övergångssumman exkluderat sign-on, och den totala kostnaden skulle bli väsentligt högre för Malmö FF om sajtens uppgifter stämmer.

3 december.

Anderlecht kallar tillbaka Isasc Kiese Thelin. Efter matchen mot Östersund återvänder anfallaren till Belgien. Till Expressen kallar sportchefen Daniel Andersson beskedet för ”tråkigt”, men hoppet om att Kiese Thelin spelar i himmelsblått även nästa år lever.
– Vi jobbar på. Vi har inte gett upp hoppet och hoppas verkligen att han är med oss nästa år, säger Andersson.
– Klart att han har varit jätteviktig för oss den här säsongen och är vår första prioritet. Sedan om det inte går att lösa får vi kolla på andra alternativ.

2 december.

Christian Järdlers namn har varit uppe som en möjlig kandidat för att ersätta Daniel Bäckström som assisterande tränare i Malmö FF.

Enligt Fotboll Skånes uppgifter är William Strömberg ett annat namn som kan bli aktuellt. 32-åringen Strömberg hade nyligen huvudansvaret i Linköpings FC tillsammans med Olof Unogård, men fick lämna trots att det beskedet skapade missnöje i spelartruppen. Innan det jobbade Strömberg i Djurgårdens akademiverksamhet.

2 december. 

Helsingborgs IF har åkt ut Allsvenskan. Nu ser den första spelaren ut att vara på väg bort från klubben. Enligt Kvällsposten är Joseph Ceesay aktuell för en flytt till Mjällby eller den tjeckiska klubben Sparta Prag.

22-åringen har ett kontrakt som löper över säsongen 2022.

2 december.

Jon Dahl Tomasson kan lämna Malmö FF redan efter ett år. Enligt nederländska Voetbal International är MFF-tränaren kandidat att ta över storklubben Feyenoord.

Dansken var själv aktiv som spelare i klubben mellan åren 1998-2002 och 2008-2011. 44-åringen bekräftade nyligen att han har kontakt med personal inom klubben, men ville inte uttala sig om en framtid i den nederländska klubben.

Tidningen skriver att Tomasson är en kandidat till jobbet, men att även Dirk Kuyt och Wim Jonk även är det. Artikeln nämner att Tomasson förmodligen inte kommer att säga nej ifall en förfrågan kommer.

28 november. 

Jeffrey Aubynn är för närvarande tränare för MFF P19, men enligt Aftonbladet har Örgryte IS den tidigare spelaren som en av kandidaterna till jobbet som huvudtränare. Nu bekräftar Jeffrey Aubynn att han har träffat klubben, en klubb som han tidigare representerat som spelare.

– Jag vill ogärna ljuga och det blir löjligt att säga ingen kommentar. Öis och jag har träffats, men mer än så kan jag inte säga om det. Jag trivs väldigt bra i Malmö FF där jag har ett bra jobb och viktigt uppdrag, säger Jeffrey Aubynn till Aftonbladet.

27 november.

Robin Asterhed, tränaren som lämnade MFF P17 för FCK P19 förra året, har bytt jobb. Han hoppar från FCK till Värnamo, där han nu ska vara huvudansvarig för A-laget ihop Jonas Thern.

Thern kommer fortsatt att vara med i ledarstaben när Värnamo spelar i Superettan nästa år. “(Asterhed) kommer att leda vårt representationslag tillsammans med nuvarande tränare, Jonas Thern”, står det på föreningens hemsida.

27 november.

Det har varit på gång ett tag och nu är det bekräftat. Behrang Safari blir agent när han avslutar spelarkarriären nästa månad. Det berättar han i MFF Supports medlemstidning Nr Tolv, och bekräftar även att han ska jobba tillsammans med Markus Rosenberg.
– Mackan och jag har väldigt olika egenskaper, samtidigt som vi är väldigt lika i det att vi vill vara störst, bäst och vackrast. Det är något vi har fått från att vara malmöiter. Malmöitisk kaxighet med en fin underton av ödmjukhet. Man går inte in i den här branschen för att vara en i mängden, säger Safari till Nr Tolv.

Även Petter Andersson och Ylli Shabani jobbar med Rosenberg.

26 november.

Det har tisslats om att Varbergs Astrit Selmani kan vara aktuell för Malmö FF. I en intervju med Sportbladet öppnar han upp för att återvända till klubben han lämnade som 14-åring. 

– Det är svårt att komma ifrån att jag verkligen ville spela för Malmö. Man får se vad som händer. Jag stänger inga dörrar. Men jag vill att en klubb verkligen ska vilja ha mig, att man får förtroende.

– Jag rankar toppen i Allsvenskan lika högt som att få gå utomlands. Det viktigaste är vad klubbarna kan erbjuda mig, och då menar jag inte ekonomiskt utan sportsligt.

23 november.

Philip Malky skriver på för MFF. Den 16-årige mittfältaren har representerat Örebro Syrianska i Ettan Norra den här säsongen och har fått hoppa in i två matcher. Nu skriver Malky på ett treårskontrakt med MFF, spelaren kommer att tillhöra akademin. 16-åringens agentur bekräftar övergången på Instagram.

20 november. 

Den före detta HIF-anfallaren Robin Simovic sitter på ett utgående kontrakt med norska Odds BK och uttalar sig nu om framtiden i en intervju med Fotbollskanalen.

– Det är klart att man vill göra det någon gång (återvända till Allsvenskan). Man får se hur tajmingen är och om det är rätt, men någon gång vill jag återvända. Men när den dagen sker… Det får vi se.

– Det ser mörkt ut, det är synd. Det är en klubb som ska vara i Allsvenskan. Det vore kul för klubben om de kan hänga kvar, säger Robin Simovic om HIF:s tuffa säsong.

15 november.

Det stod klart redan i somras, men först under söndagen bekräftades Roony Bardghji av FC Köpenhamn. Den tidigare MFF-talangen har gjort succé i Danmark och leder skytteligan i den danska U17-serien med 15 mål på 10 matcher. Nu har 15-åringen skrivit på ett avtal med den danska klubben.

– Vi är stolta över att kunna attrahera och rekrytera en av de absolut största nordiska talangerna. Vi har att göra med en unik spelare med tydliga kärnkompetenser på högsta internationella nivå, vilket han redan har visat hos oss i höst. Men även utanför planen har han en utmärkt attityd, vilket är minst lika viktigt för hans framtida karriär, säger FCK:s talangchef Sune Smith-Nielsen i en kommentar på klubbens hemsida.

10 november.

Den tidigare MFF-anfallaren Tokelo Rantie har varit klubblös sedan i januari, och har inte spelat en match på tre år. Nu skriver flera medier, bland annat The Citizen, att han är nära en ny klubb.

Det handlar om Gor Mahia, som är Kenyas mest framgångsrika klubb de senaste tio åren.
– Jag tror att en affär är i princip klar eftersom de är överens om det personliga avtalet, säger en källa till tidningen.

10 november.

Mattias Svanberg lämnade Malmö FF för två år sedan för att flytta till Serie A-klubben Bologna. Mittfältaren har i år fått fortsatt förtroende i klubben och startat fyra av de sju första omgångarna, samt stått för ett mål och en assist.

Nu uppger den italienska sajten Calciomercato.com att Svanberg fått ögonen på sig från storklubben Inter.

Milano-klubben vill förstärka sin trupp för att kunna utmana om ligatiteln och ska nu följa Svanberg för ett eventuellt köp i vinter.

9 november.

I en intervju med HD säger ordförande Azelius att HIF inte diskuterar att göra sig av med Olof Mellberg som tränare här och nu.

– Ja, alltså, han är mannen som har uppdraget att reda ut det, säger Krister Azelius angående de tre sista omgångarna.
– Man kan inte säga annat än att prestationen som vi har gjort i år är en besvikelse. Jag ser inte det som hans gärning eftersom det finns ett ledarteam, men fotbollsmässigt är det han som är ytterst ansvarig. Vi hade en uppfattning att när de första fem omgångarna skulle varit spelade skulle vi hålla oss sex, åtta poäng från kvalstrecket säsongen ut. Det har vi inte gjort så målsättningen har inte hållit.

9 november. 

Arnor Traustason är en del av det guldlag som igår bärgade mästartiteln för Malmö FF. Islänningen har dock inte varit given i Jon Dahl Tomassons startelva och med ett år kvar på kontraktet har 27-åringen börjat titta på andra alternativ.

– Jag har inte spelat i en stor roll, utan har med varit en passagerare som inte fått spela så mycket som jag förtjänat och vill. Det är jättebra att vinna titlar, men jag skulle gärna vilja vara mer involverad, säger han till fotbolti.net.

På frågan om Traustasson vill lämna Malmö FF öppnar han dörren för att flytta från guldlaget.
– Jag har ett år kvar på mitt kontrakt och jag döljer inte det faktum att jag har börjat se mig omkring. Förra året var jag en nyckelspelare, men inte nu. Jag ska se mig runt och titta vad som erbjuds.

31 oktober. 

Enligt Kvällspostens uppgifter spanar den engelska storklubben Chelsea nu in Anel Ahmedhodzic, och ska vara beredda att lägga ett bud på drygt 80 miljoner svenska kronor för mittbacken.

Det ska röra sig om ett femårskontrakt som man nu är beredda att erbjuda 21-åringen. Just nu sitter Anel Ahmedhodzic på ett MFF-kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023.

30 oktober.

Ex-MFF-spelaren Hasse Mattisson har tidigare varit tränare i bland annat FC Rosengård och Trelleborgs P19. Nu har han fått ett nytt jobb, i Vellinge IF:s herrlag som huvudtränare.

Laget slutade trea i Division 3 den här säsongen. Mattisson var även försäljningsansvarig i Trelleborgs FF tidigare, men slutade förra sommaren.

28 oktober.

Martin Olsson stannar i HIF säsongen ut. Det meddelar klubben på sin hemsida. Försvararen anslöt till Helsingborgs IF under våren och har varit en av de viktigaste spelarna i laget. 32-åringen skrev tidigare på ett korttidskontrakt som höll honom i klubben till slutet av oktober. Men under onsdagen meddelade man alltså att spelaren stannar i HIF fram till slutet av säsongen.

Martin Olsson har stått för fyra assist under 2020 och har även blivit uttagen i det svenska landslaget.

Näst match för HIF är på måndag då man möter rivalerna Malmö FF på Olympia.

28 oktober.

Tidigare MFF-tränaren Uwe Rösler har vunnit blott tre av sina 20 ligamatcher som tränare för Fortuna Düsseldorf, och efter en svag start i 2. Bundesliga går rykten om att klubben ska göra en förändring. De har bara fyra poäng efter fem omgångar, och förlorade med 0-3 senast.

Att han ska sparkas förnekas dock av styrelsemedlemmen Klaus Allofs.
– Vi har inga diskussioner om det, vi är långt ifrån det. Vi måste fortsätta att vara lugna, säger Allofs enligt bland annat Sportbuzzer.

27 oktober.

Tokelo Rantie har haft problem under de senaste åren med att hitta en klubb och få speltid, samtidigt som han har haft stora besvär utanför planen.

Han har varit klubblös sedan i januari, då han fick sparken av Mamelodi Sundowns eftersom han inte dök upp på träningar. Hans senaste provspel var nyligen i Moroka Swallows, men de kommer inte erbjuda honom ett kontrakt enligt Kick Off. Innan det var han på provspel i en annan sydafrikansk klubb som heller inte ville ha honom permanent.

Rantie har inte spelat en fotbollsmatch på tre år.

26 oktober.

Anders Christiansen erbjöds ett drömkontrakt av Al Nassr. Det skriver Expressens Daniel Kristoffersson som uppger att AC – vars agent är Hasan Cetinkaya – skulle fått ett avtal värt 25 miljoner netto om året, vilket skulle innebära 75 miljoner totalt.

Malmö ska ha fått ett sista bud på närmare 40 miljoner kronor, men tackat blankt nej. Expressen skriver att AC förgäves vädjat till styrelsen att acceptera budet.

”Det är inte konstigt om han (Christiansen) är fly förbannad med tanke på pengarna han gick miste om. Ett erbjudande som knappast lär komma igen. Sådana här erbjudanden för allsvenska spelare är lite av en chans i livet” skriver Daniel Kristoffersson.

26 oktober.

Al Nassr försökte med Anders Christiansen, men fick ett nej från Malmö FF.

Det saudiarabiska transferfönstret har stängt och klubben valde istället en annan mittfältslösning. De släppte Ahmed Musa, så att de kunde registrera sin sjunde och då sista utländska spelare: den brasilianska innermittfältaren Petros, som varit oregistrerad en tid. Det skedde stunden innan transferfönstret stängde.

Det blir nu definitivt ingen AC-flytt dit.

23 oktober.

Det har tidigare ryktats om att Armin Gigovic-försäljningen var värd 30 miljoner kronor för HIF.

Nu skriver Fotbolldirekt att det stämmer, men att det inkluderar bonusar. Det ska därför handla om 20 miljoner kronor direkt, plus ytterligare tio miljoner kronor i potentiella bonusar.

Azelius har tidigare sagt till HD att HIF även har en vidareförsäljningsklausul.

22 oktober. 

Anders Christiansen har gjort åtta mål och tre assist i Allsvenskan 2020. Under torsdagen rapporterar Expressen att saudiarabiska Al Nassr FC vill köpa loss MFF:s stjärnspelare för omkring 30 miljoner kronor. Enligt sajten vet klubbens sportchef Daniel Andersson om intresset men är inte intresserad av att släppa sin danske mittfältare.

Transferfönstret i Saudiarabien stänger den 25 oktober. Anders Christiansens kontrakt med Malmö FF sträcker sig över 2024.

20 oktober. 

Den förre MFF-spelaren Carlos Strandberg tillhör idag den saudiarabiska klubben Al-Hazm. Förra säsongen stod anfallaren för 13 på mål 26 matcher i laget som åkte ur landets högstaliga.

Nu står det klart att Strandberg lånas ut till Abha Club som förra året slutade på en nionde plats i den saudiarabiska ligan.

Lånet gäller fram till nästa sommar. Carlos Strandberg har ett kontrakt med Al Hazm fram till sommaren 2022.

19 oktober. 

Den här säsongen har Charlie Weberg varit utlånad från Helsingborgs IF till GAIS i Superettan. I Göteborg har det blivit 22 matcher och ett mål i ett lag som i skrivande stund ligger nia i tabellen.

I en intervju med Göteborgs-Posten säger sportchefen Nicklas Karlström att han gärna ser Weberg stanna i GAIS även nästa säsong.

– Vi får helt enkelt prata med Charlie och med Helsingborg. Han har gjort det jättebra. Han hade det lite jobbigt i början, men efter att vi började spela fyrbackslinje har han växlat upp. Men vi får se vad Charlie vill och vad HIF vill. Just den bollen ligger lite utanför våra händer.

Karlström får sedan frågan om han vill att Weberg stannar.
– Ja, vad man känner nu, absolut!

16 oktober. 

Lasse Nielsen sitter på ett kontrakt som går ut efter nästa säsong. Efter att ha fått spela återkommande under inledningen på säsongen har mittbacken förpassats till bänken efter sin skada. Det gör att 32-åringen nu funderar på sin framtid.

– De matcher jag har spelat har gått bra, men jag hade så klart gärna spelat mer. Jag spelade de första matcherna men fick tyvärr en liten skada och sedan dess har det varit lite fram och tillbaka. Jag har ambitioner och vill spela så mycket som möjligt. Jag trivs fortfarande bra i Malmö, men det kan vara så att något nytt måste hända, säger Lsase Nielsen till bold.dk.

– Men jag tänker inte på transferfönstret förrän säsongen är över. Men det är klart, med ett år kvar på kontraktet måste jag höra vad Malmö också vill – och vad jag själv vill och om det ens finns andra klubbar som är intresserade. Men jag är öppen för det mesta.

14 oktober.

Sedan tidigare var det känt att Simon Thern, Behrang Safari, Marcus Antonsson, Erdal Rakip, Anel Ahmedhodzic, och Laorent Shabani har Markus Rosenberg som agent.

Enligt Transfermarkt har listan ökat med åtminstone sju nya talanger, där fyra av dem har MFF-koppling: Albin Sundgren (MFF P19), Henrik Rossborg (MFF P19), Felix Hörberg (nu ÖFK), och Oscar Uddenäs (nu Värnamo).

Dessutom står Fredrik Hammar (Brentford B), Julian Larsson (Nottingham Forest U23), och Carl Björk (TFF, på lån från IFK Norrköping) med på spelarlistan.

Av de sju spelarna är 21-åriga Hörberg den äldsta. Fotboll Skåne har sökt Rosenberg för en kommentar.

13 oktober.

Enligt Fotbolldirekt har Anderlecht satt sin prislapp på Isaac Kiese Thelin, och den ska vara på cirka 15-20 miljoner kronor. Daniel Andersson har tidigare sagt till Fotboll Skåne att det inte finns någon köpklausul i lånet eftersom Anderlechts prislapp där och då, i januari, innehöll “ganska orimliga villkor”.

Dessutom skulle en affär inte bara försvåras av Anderlechts höga pris. Kiese Thelins egna kontrakt kan komma upp i minst liknande summor som prislappen till Anderlecht, enligt vad Fotboll Skåne erfarar.

12 oktober. 

Samuel Adrian har förlängt sitt kontrakt med Malmö FF. Det nya avtalet håller honom i klubben fram till 2023.
– Det känns jätteskönt och ett kvitto på att man har gjort det bra. MFF är klubben i mitt hjärta. Jag har sett lagets matcher sedan jag var liten och jag har gått från ungdomsleden upp till A-laget, säger han till hemsidan.

Det har inte blivit speciellt mycket speltid för Samuel Adrian den här säsongen. Mot Honvéd fick han hoppa in i slutet av matchen.
– Det har varit ett krävande år med min långvariga skada, men jag har krigat på och tagit en dag i taget. Sakta men säkert har det gått åt rätt håll. Att jag skulle få komma in och spela en Europa League-match med Malmö FF hade jag haft svårt att tro för någon månad sedan. Det är hårt jobb som ligger bakom det och jag är väldigt glad över att förlänga mitt kontrakt med klubben.

Även sportchefen Daniel Andersson ger sin syn på det förlängda kontraktet med den 22-årige mittfältaren.
– Samuel besitter en stor arbetskapacitet, är trygg med bollen och har en fin passningsfot. Han har de kvaliteter vi efterfrågar i Malmö FF. Dessutom har han gått genom våra ungdomslag och då känns det extra kul att han stannar i klubben.

10 oktober. 

Martin Olsson har ett kontrakt som går ut i slutet av oktober, men i takt med att allt fler transferfönster har stängt är möjligheterna att byta klubb klart mindre för landslagsmannen. Det ryska fönstret stänger den 17 oktober, men i en intervju med Fotbollskanalen öppnar Martin Olsson för att stanna kvar i Helsingborgs IF säsongen ut.

– Kontraktet går ut i slutet av oktober. Men vi har inte pratat om ett längre avtal. Det känns inte som att det varit tillfälle för det. Jag fokuserar på de sista matcherna för HIF och så får vi ta det efter det. Det var ingen stress förra gången heller så vi kommer nog snacka ihop oss om någon vecka, när jag kommer tillbaka (från landslaget), säger Martin Olsson till Fotbollskanalen.

– Som jag sagt från första början: kommer det något intressant utomlands så kan jag vara intresserad, om allt känns rätt. Men jag får spela och trivs bra i Helsingborg. Så jag kan självklart tänka mig att stanna också. Jag får se vad som händer.

Samtidigt betonar Martin Olsson att landslagsplatsen är viktig, och menar på att det fortsatt är aktuellt med en EM-plats om han fortsätter att prestera på en hög nivå i Allsvenskan.

5 oktober.

Enligt Sportbladet är Nikolaj Duus Möller på väg att lämna MFF för att flytta till Arsenal. Anfallaren, som återvände i vintras efter en tid i Bologna, har tränat en del med A-laget, men har ännu inte gjort A-lagsdebut.

Prislappen ska ligga på drygt fem miljoner kronor.

1 oktober. 

Marcus Antonsson har fått sparsamt med speltid under den här säsongen, och har tidigare flaggat för att han inte är nöjd med situationen. Nu bekräftar Malmö FF att anfallaren lånas ut till norska Stabaek Fotball resten av den här säsongen.

– Nu är det ungefär tio matcher kvar av säsongen så jag siktar på att göra det bra i Norge och sedan komma tillbaka till Malmö nästa säsong. Till sist vill jag önska mina lagkamrater ett stort lycka till på torsdag och resten av säsongen, säger Marcus Antonsson till hemsidan.

Malmö FF har tidigare lånat ut Romain Gall till samma klubb, men amerikanen spelar numera i Örebro SK (också på lån från MFF) efter en mindre lyckad sejour i Norge.

1 oktober. 

Armin Gigovic är ryktenas man. I går, onsdag, rapporterade Tuttomercatoweb att Genoa lagt ett bud på 3,5 miljoner euro. Det dementerades senare av Krister Azelius. Enligt HIF:s ordförande har man inte mottagit något konkret bud på 18-åringen.

Nu kommer nästa rykte om Armin Gigovic. Enligt Alfredo Pedulla, journalist på SportItalia, är Monza intresserade av mittfältstalangen. Silvio Berlusconi äger hårdsatsande Monza.

Trovärdigheten i ryktena är svårbedömd, men på Krister Azelius i går (onsdag) lät det snarare som att intresset svalnat något. Transferfönstret stänger natten till tisdag.

30 september.

Marcus Antonsson har fått ont om speltid i Malmö FF under säsongen. Nu rapporterar Eurosport att anfallaren kan vara aktuell för en flytt till norska klubben Stabaek. Klubbens sportchef Torgeir Bjarmann bekräftar intresse.
– Vi vet mycket väl vem det är och har provat en från Malmö (Romain Gall) tidigare i år. Vi har en bra dialog med dem sedan tidigare. Vi tittar alltid på lite större klubbar och vad som är möjligt med spelare som har kvaliteter och kanske inte får den speltid de vill ha. Och den här Marcus Antonsson är i den kategorin, säger han.

Den 29-årige anfallaren har bara fått speltid i åtta matcher den här säsongen och Sportbladet har tidigare skrivit om att spelaren kan vara påväg bort.
– Vi får se. Jag läste att det var flera som var intresserade. Det var åtminstone mycket på Twitter. Det är helt klart en spelare som är intressant för oss, säger Bjarmann till Europsport.

30 september.

Armin Gigovic vara eller icke-vara i Helsingborgs IF har varit säsongens långa följetång. Nu rapporterar italienska Tuttomercatoweb att Gigovic är på väg att skriva på för Serie A-klubben Genoa.

Sajten skriver att Genoa är nära att köpa loss 18-åringen och att en affär är nära. Affären rör sig om ett femårskontrakt för Gigovic och hela affären lär landa på omkring 37 miljoner kronor.

29 september.

Journalisten Jonas Giæver, som var först med ryktet om Guillermo Molins till Sarpsborg, skriver på Twitter att Dennis Hadzikadunic närmar sig West Ham. En övergång kan i så fall vara värd fem miljoner euro.

Hadzikadunic, som numera spelar för Rostov respektive Bosnien, tillhörde MFF i många år. Det är oklart om MFF har någon vidareförsäljningsklausul på Hadzikadunic, men oavsett så är de vid en så dyr övergång garanterade att få ett lägre miljonbelopp i solidaritetsersättning.

Klubbarna som har ägt Hadzikadunic från han var tolv år har rätt att dela på 5% av övergångssumman.

Om MFF har en vidareförsäljningsklausul så får de mer pengar än så.

29 september. 

Marcus Antonsson är inte nöjd med sin situation i Malmö FF.

– det är inte en hållbar situation att sitta på läktaren. En spelare av min kaliber kan inte sitta på läktaren och glo hela tiden, sa han till Fotboll Skåne för någon vecka sedan.

Nu ser anfallaren ut att vara på väg bort från klubben. Enligt uppgifter till Sportbladet är MFF nära att sälja Antonsson då det finns intresse från den norska ligan på 29-åringen.

Det norska fönstret stänger på måndag och därför har klubbarna i vårt grannland fortfarande chans att värva spelare från Sverige.

16 september. 

Guillermo Molins bröt sitt kontrakt med Malmö FF för drygt en månad sedan efter att han haft svårt att få speltid.

Nu rapporterar Sportbladet att 31-åringen är nära att skriva på för norska Sarpsborg 08 där han kommer att få Mickael Stahre som tränare.

Enligt tidningen rör det sig om ett kontrakt som sträcker sig året ut.

Sarpsborg 08 ligger just nu elva i den norska högstaligan, bara sex poäng ner till nedflyttningsplats.

9 september. 

Kingsley Sarfo är ett kapitel som Malmö FF helst vill glömma. I vintras släpptes 25-åringen ut från fängelse efter att ha avtjänat sitt straff efter att ha blivit fälld för våldtäkt mot barn.

Under onsdagen rapporterar Sportbladet att Sarfo nu är klar för spel på Cypern hos Olympiakos Nicosia.

Enligt uppgifterna ska Sarfo ha skrivit på ett tvåårsavtal med klubben.

9 november. 

Nu står det klart att den förre MFF-backen Pa Konate gör den oväntade flytten från Jönköping Södra till norska storklubben Rosenborg. I Norge återförenas Konate med Åge Hareide som tagit över som tränare.

– Karriären gick inte som planerat. Jag bröt foten i min debut för SPAL och det gick inte som jag hade hoppats. Det här är min möjlighet att visa att jag hör hemma på den här nivån, säger spelaren till klubbens hemsida.

Konate tar tröjnummer 25 och kommer att vara spelklar redan till helgen.

8 september.

Det har varit tyst om Guillermo Molins efter det att han bröt kontraktet med Malmö FF.

Nu skriver dock den norska journalisten Jonas Giæver på Twitter att Sarpsborg har hört av sig till svensken. De behöver en anfallare och Mikael Stahres lag kan tänka sig ett avtal året ut.

Sarpsborg slåss för överlevnad i högstaserien och är ett av lagens som har gjort minst antal mål i år. De mötte MFF i Europa League så sent som 2018.

5 september. 

Anton Kralj kunde aldrig slå sig in i Malmö FF, men nu gör ytterbacken succé i den norska fotbollen. I vinter går kontraktet med Sandefjord ut, och framtiden är oviss. Anton Kralj själv gör ingen hemlighet av att han gärna drar på sig MFF-tröjan i framtiden.

– Nej, jag har inte haft kontakt med Malmö sedan jag lämnade, men så klart jag vill komma tillbaka dit. Det är ju min klubb och det är där jag har mitt hjärta. Jag är hundra procent säker på att jag hade klarat av nivån i MFF, men just nu tänker jag bara på min situation och vad som blir bäst för mig, säger Anton Kralj till Kvällsposten.

2 september.

Lucas Björklund, 16, är numera en AC Milan-spelare. Det står klart efter att klubb registrerat honom, det rapporterar Fotbollskanalen.

Tidigare har italienska medier rapporterat om att Inter, Bologna och Udinese varit intresserad av spelaren men att Milan nu vann dragkampten.

26 augusti.

Under transferfönstrets sista timmar blev det klart att IFK Göteborg värvade över MFF-talangen Yahya Kalley.

– Jag vill ta de nästa stegen i min utveckling här i Blåvitt. Jag vet hur många unga spelare som har fått chansen här genom åren och detta känns som helt rätt miljö för mig att utvecklas i. Kamratgården är en väldigt fin anläggning och det finns väldigt bra förutsättningar här, säger 19-åringen i en kommentar på föreningens hemsida.

I och med att Kallet inte skrivit något senioravtal med MFF räknas han som kontraktslös.

25 augusti. 

På den sista transferdagen landade Helsingborgs IF både anfallaren Shkodran Maholli och försvararen Kebba Ceesay (lån). Båda kommer att tillhöra HIF resten av den här säsongen.

Tidigare på Deadline Day bekräftades också förändrade regler vad gäller kontraktslösa spelare, vilka innebär att svenska klubbar nu cirka ytterligare en månad på sig att kontraktera spelare som står utan kontrakt.

Det, och det faktum att värvningarna av Maholli och Ceesay finansierats av en extern finansiär, gör att ordförande Krister Azelius nu öppnar för ytterligare förstärkningar till Helsingborgs IF inom kort.

– Arbetet med hur truppen ska se ut inför avslutningen på Allsvenskan, det arbetet fortsätter. Sen begränsas det en del av det är kontraktslösa spelare som är möjligheten. Men uppdraget på fotbollssidan är att fortsätta titta, och sen kommer vi från styrelsehåll säga ja eller nej till om det är möjligt utifrån ekonomiskt hänsyn. Men vi har inte stängt dörren för det arbetet, säger Krister Azelius till Fotboll Skåne.

25 augusti.

MFF:s tidigare anställda Andreas Georgson verkar nu helt klar för Arsenal. I dagens träningsmatch, mot MK Dons, är han nämligen med i Arsenals ledarstab. Matchen står för tillfället 2-1 till Arsenal.

Georgson ryktades plockas in från Brentford för att bland annat hjälpa Arsenal med fasta situation.

Foto: Arsenal.com

25 augusti.

I dag stänger transferfönstret i Sverige, och ska HIF ta in ett nyförvärv måste det ske under de kommande timmarna. HIF letar primärt efter offensiva alternativ, särskilt då Assad Al Hamlawi skadad sig.
– Vi har suttit och jobbat hårt hela dagen, inte bara jag, utan vi. Vi drar i många trådar, säger Adil Kizil till Fotboll Skåne.

Tror du att något blir klart?
– Vi får se.

Marcus Olsson blev klar för några dagar sedan. HIF kollade tidigare på Daniel Larsson, men han valde en annan klubb. Bland klubblösa offensiva spelare med allsvensk erfarenhet finns bland annat Chinedu Obasi, Viktor Prodell, Denni Avdic, Omar Eddahri, Guillermo Molins, Shkodran Maholli, och Erton Fejzullahu.

Sådana spelare får värvas efter i dag, på ett sent beslut hos SvFF.
– Det handlar om spelare som är arbetslösa efter att svenska transferfönstret stänger den 25 augusti. Det är SvFF:s styrelse som har beslutat det idag. Förmodligen kommer det inte bli någon stor volym av spelare, säger SEF:s sportchef Svante Samuelsson till FotbollDirekt

25 augusti. 

Enligt källor till Fotboll Skåne är Helsingborgs IF ute efter att förstärka spelartruppen på Deadline Day, som är i dag den 25 augusti. Med andra ord måste eventuella nyförvärv bli klart innan dagen är slut, men kan teoretiskt sett presenteras senare.

Tidigare har HIF varit tydliga med att man både söker en mittback och en defensivt inriktad innermittfältare, men våra uppgifter gör gällande att offensiva förstärkningar i form av en yttermittfältare och en anfallare ligger högt upp på listan.

Fotboll Skåne har sökt både chefsscout Adil Kizil och ordförande Krister Azelius utan framgång.

25 augusti.

MFF:s 20-årige mittback Hugo Andersson spenderade fjolåret i Trelleborgs FF på utlån. Under den första halvan av 2020 har han kört på med Malmö FF men utan att vara nära att etablera sig i a-laget.

Nu lånas han ut till danska Hobro, som har god erfarenhet av MFF-spelare sedan Anel Ahmedhodzics utlåning. Hobro IK har presenterat affären, som gäller över säsongen 2020/21, på sin hemsida.

24 augusti.

Jimmy Durmaz kan vara påväg bort från Galatasaray. Den turkiska sajten Fanatik skriver att Denizlispor är intresserade av att värva den tidigare MFF-mittfältaren. Sajten skriver att Durmaz vill stanna i den turkiska högstaligan och även Genclerbirligi, Durmaz tidigare klubb, ska vara sugna på att värva 31-åringen.

Durmaz skrev förra året på ett treårskontrakt med Galatasaray där det har blivit 15 matcher och ett mål.

24 augusti.

Fouad Bachirou ser ut att vara förlorad för MFF. Enligt Expressen är mittfältaren nära en övergång till Nottingham Forest i Championship. Enligt sajten får Malmö FF omkring sju miljoner kronor för mittfältaren. Bachirou ska flyga till England för läkarundersökning i dagarna och det innebär att han gjorde sin sista match för klubben i gårdagens match mot Falkenbergs FF.

Bachirous anslöt till Malmö FF 2018 och har sedan dess varit en av de viktigaste spelarna på MFF:s mittfält. Totalt blev det 94 matcher i den ljusblåa tröjan för 30-åringen.

24 augusti.

Redan i början av juli kunde Fotboll Skåne berätta att Brighton ville värva Casper Nilsson. Högerbacken, som debuterade mot två år äldre spelare i MFF:s P19 tidigare i år, hade tidigt varit på provspel i Brighton.

Övergången är nu klar, då Brighton har skrivit om det på sin officiella hemsida. Han skriver i första hand på för P18-laget där, men han kan även matchas i U23-serien.

Nilsson är P03-landslagets ordinarie högerback.

24 augusti. 

Robin Simovic lämnade italienska Livorno under sommaren. Nu uppger norska Eurosport att anfallaren är nära en övergång till Odds BK. Sajten hänvisar till två lokaltidningar, Varden och Telemarksavisa som skriver att den tidigare MFF- och HIF-spelaren länkas till klubben. 29-åringen ska vara på plats i stan och en övergång väntas bli klar inom kort.

Odds BK ligger på en tredjeplats i Eliteserien efter halva säsongen.

23 augusti.

Arsenal vill ta in en ny ledare till staben. Enligt brittiska Standard ser den personen ut att bli Andreas Georgson, som nu är i Brentford men har en lång MFF-historik.

Det är huvudtränaren Mikel Arteta som vill ha Georgson, som specialist på fasta situationer. Han ska i så fall ersätta Fredrik Ljungbergs plats i staben. En övergång är inte klar, utan diskuteras i ett tidigt stadie.

22 augusti. 

Efter att Guillermo Molins lämnat Malmö FF saknas det självklara anfallsalternativ bakom Isaac Kiese Thelin. Nu rapporterar FotbollDirekt att MFF visat intresse för den isländske anfallaren Vidar Örn Kjartansson, som tidigare har öst in mål för klubben.

Vidar Örn Kjartansson sitter just nu utan kontrakt efter att ha brutit med ekonomiskt sargade Yeny Malatyaspor. Hammarby ska också vara intresserade enligt samma källa.

20 augusti.

Nästa vecka stänger det svenska transferfönstret. HIF har fått Assad Al Hamlawi skadad resten av säsongen, har flera andra med skador, och de har släppt Filip Sjöberg i sommarfönstret.

De kollar därför på nyförvärv, både till offensiven och defensiven, och då efter redan skandinaviskt erfarna spelare till billiga priser. HIF vill gärna ha in åtminstone någon spelare innan fönstret stänger, om de kan hitta en lösning.

En som dock inte lär vara aktuell är Markus Holgersson, som en del HIF-supportrar har funderat på. Han slutade i vintras.
– Jag tror inte han är så jättesugen på att komma tillbaka, säger Andreas Granqvist.
– Jag har inte frågat honom, men jag tror inte han är jättesugen. Han har det ganska bra där han är.

Däremot lämnar han det öppet för Marcus Olsson, som är i träning med HIF.

17 augusti. 

Martin Olsson kan snart vara förlorad för Helsingborgs IF. 32-åringen förlängde förvisso sitt kontrakt i somras med klubben, men nu kan Sportbladet avslöja att avtalet löper ut redan i slutet av oktober.

– Jag har kontrakt till oktober. Sedan får vi ta det därifrån, om jag blir kvar längre eller inte. Men just nu respekterar jag kontraktet jag har och fokuserar på varje match, säger spelaren till tidningen.

Säsongen tar slut i december vilket skulle kunna innebära att laget får klara sig utan sin mittback de sista månaderna av året. Men enligt Sportbladet ligger ett nytt avtal på bordet som Martin Olsson erbjudits som dock inte är påskrivet ännu.

– Vi får se om jag är här till oktober eller hela säsongen. Om jag lämnar för en annan klubb så borde de klara av det ändå. Då hoppas jag att jag har pushat de yngre så att de blivit starkare mentalt, säger Olsson som samtidigt menar att han inte har några andra konkreta bud från andra klubbar.

16 augusti.

De senaste tre månaderna har Egzon Bejtulai och Filip Sjöberg lämnat HIF, och Mix Diskerud har kommit in. Bejtulais kontrakt bröts av privata skäl och där sparade HIF en för dem stor kostnad, samtidigt som Mix Diskerud är en billig lösning.

Om det ska komma in nyförvärv är dock oklart.

Det svenska transferfönstret är öppet till och med den 25:e augusti, det vill säga i drygt en vecka till. HIF har tidigare sagt att positionerna de kollar på är mittback och defensiv mittfältare. På en fråga om nyförvärv är nära säger Mellberg:
– Nej, det skulle jag inte säga.

Mellberg trycker på att det viktigaste är att få tillbaka spelare från skador, men han utesluter inte något nyförvärv till de defensiva positionerna just på grund av skadorna.
– Vi får se. Det är klart att vi är få där.

Den enda spelaren som är nära comeback efter skada är Adam Eriksson.

Enligt uppgifter till Fotboll Skåne har HIF även koll på marknaden för yttermittfältare, men den positionen är inte i lika akut behov av spelare. I dagsläget har dock truppen endast två-tre renodlade yttrar, i form av Max Svensson, Alex Timossi, och Joseph Ceesay, som dock mestadels varit ytterback.

Enligt Fotboll Skånes källor har HIF, åtminstone tidigare, främst riktat in sig på kontraktslösa nyförvärv då de inte har ekonomi för något annat.

En Armin Gigovic-försäljning hade skapat ekonomiskt utrymme för HIF att agera på transfermarknaden, men någon försäljning har inte gått igenom.

13 augusti.

Grekiska PAO letar anfallare. En anfallare som de har kännedom om sedan tidigare är Guillermo Molins, som spelade där 2017-2018.

SDNA skriver att det därför inte är omöjligt att Molins hamnar i PAO igen, och hänvisar till information från en annan grekisk media, Sportime. Klubben kan nämligen sälja en annan anfallare i sommar, Carlitos.

Molins har inte fått plats i MFF:s 18-mannatrupp i de två senaste matcherna.

12 augusti. 

Åge Hareide var muntligt överens med Rosenborg om att bli tränare i klubben. Men 66-åringen tackade till slut nej på grund av sin hälsa. Nu skriver norska Adresseavisen att norrmannen kan ta över klubben redan nästa månad.
– Knäet har förbättrats. Det är ömt, men det fungerar bra. Jag förväntar mig att vara hundra procent redo i slutet av den här månaden, säger tränaren till tidningen enligt Fotbollskanalen.

Åge Hareide tränade Malmö FF under två år när klubben vann SM-guld och spelade i Champions League.

11 augusti.

Redan i juli rapporterade italienska medier om att MFF:s unge Lukas Björklund var aktuell för en flytt till AC Milan.

Ännu har inte klubbarna bekräftat övergången, men till Fotbollskanalen säger Per Ågren, sportchef för MFF:s ungdomssida att övergången är klar.

– Daniel har skött den förhandlingen. Jag har försökt få tag på honom för att bekräfta att det är klart. Men jag har pratat med Lukas och familjen, och de är inställda på det (att flytta). Jag tror allt är klart för det. Det är väldigt roligt för Lukas, säger Ågren.

16-åringen kommer nu lämna Sverige för en flytt ner till Italien.

– Vi önskar honom lycka till och hoppas att det går bra för honom, säger Ågren.