Sebastian Andersson övergång ger pengar till HIF: “Välkommet”

Sebastian Andersson är klar för FC Köln i Bundesliga.
Övergången på drygt 50 miljoner kronor kan innebära pengar till HIF.
– Det är såklart välkommet, säger Robin Lundgren, administrativt ansvarig, till Fotboll Skåne.

Tolv mål för Union Berlin förra säsongen gav eko, och nu är Sebastian Andersson klar för FC Köln i Bundesliga. Den lokala tidningen Kölner Stadt-Anzeiger rapporterar att det rör sig om en övergång på drygt 50 miljoner kronor för den svenske landslagsanfallaren.

Under cirka 1,5 säsong på ungdomsnivå spelade Sebastian Andersson i Helsingborgs IF. Det innebär att klubben nu är berättigade så kallad solidaritetsersättning. Det bekräftar Robin Lundgren, administrativt ansvarig, till Fotboll Skåne.
– Ja, det stämmer. Han spelade cirka 1,5 säsong i klubben och vi har därför rätt av en liten del av den totala kakan.
– Men vi vet varken några detaljer eller vad den totala summan landar på i dagsläget, och man ska ha med sig att en större del av solidaritetsersättningen går till lagen senare i spelarens karriär.

Inom 30 dagar efter att pengarna för övergången har förts över ska solidaritetsersättningen betalas ut till moderklubbarna. Men i osäkra coronatider kan det röra sig om innestående betalningar, och övergångssumman kan dessutom betalas upp i flertalet olika betalningar.
– Det gör att vi inte vet när vi får pengarna. Men det är såklart välkommet med den här typen av lite mer oväntade intäkter.

Foto: Bildbyrån

Annons