Rasmus Jönsson ute på träningsplanen: ”Inte långt kvar”

För första gången i karriären har Rasmus Jönsson på en muskelskada.
Men nu är 30-åringen förhoppningsvis snart tillbaka i fullt slag.
– När man ligger som vi ligger hade jag gjort allt för att komma tillbaka oavsett, säger Rasmus Jönsson till Fotboll Skåne.

Redan på uppvärmningen inför matchen mot BK Häcken tvingades Rasmus Jönsson slänga in handduken. Det hade ryckt till i baksidan ett par gånger och till slut kom muskelskadan. Det flaggades tidigt för att det var en väsentligt mer omfattande skada än den som lagkamraten Andreas Landgren tvingades byta på grund av i samma match.

Men en månad senare är Rasmus Jönsson tillbaka på träningsplanen. Den här veckan har 30-åringen varit med på delar av träningspassen med övriga laget, men har den sista stegringsfasen kvar innan han kan gå för fullt och vara aktuell för matchspel.
– Det går framåt. Jag har tränat på väldigt hårt sedan jag fick skadan, för att komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger Rasmus Jönsson till Fotboll Skåne.
– Jag hoppas att det inte är så långt ifrån att jag ska bli matchklar.

Med tre matcher kvar av säsongen sitter Helsingborgs IF i ett tufft sportsligt läge. Men för Rasmus Jönsson gäller det att bli helt matchredo innan han slänger sig in i allsvenskt spel igen.
– Det blir en liten balansgång. Man vill såklart offra sig, så att säga, och spela alla matcher som kvar. Men samtidigt, går jag in för tidigt och drar muskeln igen, och sen inte kan spela någon match alls, är det inte heller bra.
– När man ligger som vi ligger hade jag gjort allt för att komma tillbaka oavsett, även om det bara hade varit en procent chans att kunna spela mer i år. Den inställning tror jag att vi alla behöver, att vi alla gör precis allt vi kan för varandra och laget det sista nu på säsongen.

Tror du att det här landslagsuppehållet har varit till fördel för laget inför säsongsavslutningen?
– Det är lite både och. Vi är alla grymt besvikna på de senaste matcherna och egentligen på hela säsongen. Kanske var det bra att vi får ett litet break nu, och hämta lite nya krafter för att köra på de sista matcherna.
– Vi vet att även om det ser jobbigt ut är det långtifrån över. Om vi kan vinna några av våra sista matcher har vi fortfarande en bra chans att rädda oss. Det är det vi ska göra allt för att klara.
– Vi vet att vi har det i egna händer gentemot Falkenberg i alla fall, om vi lyckas vinna mot dem och går förbi. Sen kan vi inte påverka om Kalmar går och vinner alla sina tre. Men vi ska göra allt vi kan.

Foto: Bildbyrån

Annons