Rasmus Jönsson: ”Kan vara i bättre form när Allsvenskan börjar”

Allsvenskan har blivit uppskjuten minst några månader.
Det innebär en längre försäsong för Rasmus Jönsson, som har legat efter i fysiken.
– Har man varit lite efter så är det något man kan dra nytta av för att komma ikapp, säger Rasmus Jönsson till Fotboll Skåne.

Rasmus Jönsson blev under vintern klar för en återkomst till Helsingborgs IF efter ett halvår i Thailand. När anfallaren återvände till Skåne låg han en bit efter i sin fysiska form, eftersom han inte hade tränat fotboll på två och en halv månad.

Nu när Allsvenskan har blivit uppskjuten i minst två månader kan det rent av vara en fysisk fördel för Rasmus Jönsson.
– Det är klart, har man varit lite efter så är det något man kan dra nytta av för att komma ikapp. Jag känner egentligen redan att jag börjar komma ikapp och vara där jag ska vara. Sen ett par extraträningar gör att man kommer bli bättre, säger Rasmus Jönsson till Fotboll Skåne.

HIF skulle egentligen dra igång den allsvenska säsongen om två veckor. Men hur den förändrade säsongen, och den ännu längre försäsongen kommer att påverka laget är oklart.
– Det är svårt att säga nu när ingen riktigt vet vad som kommer hända. Jag tror att det är viktigt att för både enskild individ och som lag att, både fysiskt och mentalt, orka köra vidare med försäsongsträningen och bygga på formen så att man står redo när vi väl börjar.
– Det känns i nuläget som att man får ta det lite dag för dag. Om premiären hade varit där den skulle, känner jag att jag hade börjat komma ikapp och hade inte varit orolig att inte vara i toppform då. Nu vet ingen vad som händer. Det är bara att fortsätta att jobba på så kan man vara i ännu bättre form när Allsvenskan drar igång.

Som det ser ut just nu kommer Helsingborgs IF att träna på som vanligt. Under nästa vecka är tanken att gå över till gräspass om vädret håller i sig. På torsdag spelar HIF en internmatch på Olympia som livesänds gratis. Det säljs även “biljetter” till matchen för att försöka samla in pengar till Helsingborgs IF en ekonomiskt svår tid, som en försenad allsvensk start innebär.

Annons